Brabant Asperge Genootschap

 

Asperge-Benefietdiner

Het is een goede traditie geworden dat het Brabants Asperge Genootschap jaarlijks een asperge-benefietdiner verzorgd in een Brabantse zorginstelling.

 

In 2018 was het Genootschap te gast bij Vivent Mariaoord te Rosmalen, er is een mooi drie-gangen menu geserveerd voor de bewoners en belangstellenden met uiteraard de Brabantse asperge in de hoofdrol.

Mriaoord  

 

Het gaat hierbij om bij een vaak maatschappelijk vergeten groep een heerlijk aspergediner te verzorgen. Bij veel instellingen is door de bezuinigingen een eigen keukenvoorziening weggesaneerd en krijgen de bewoners vaak maaltijden afkomstig uit centrale keukens.  Een mooi maar ook gevoelig product als Brabantse asperges is dan ook iets wat zelden, op het menu voorkomt van deze groep aspergegenieters. 

Voor deelname aan deze asperge avond wordt een kleine bijdrage gevraagd. Alle opbrengsten worden geheel gedoneerd aan het goede doel waarvoor het Brabants Asperge Genootschap dit jaar gekozen heeft.

De datum en locatie voor 2019 zullen we hier spoedig bekend maken.

 

 


In 2018 was het genootschap te gast bij Vivent Mariaoord te Rosmalen, zie: Asperge benefietdiner 2018

In 2017 is er eenmalig voor een andere opzet gekozen, vanwege de toen actuele situatie met de vluchtelingen, zie: Brabantse Asperges gecombineerd met Syrische gerechten was een groot succes.

In 2016 was het genootschap te gast bij woon- zorgcentrum Odendael te St. Oedenrode, zie:  Asperge benefietdiner 2016