Brabant Asperge Genootschap

 

Landelijke opening van het aspergeseizoen

Traditiegetrouw is de Nationale opening van het aspergeseizoen begin april.

In 2018 zal dit plaatsvinden op donderdag 5 april.

Deze dag is erop gericht om het Nederlandse aspergeseizoen en het product asperge onder de aandacht van de consument te brengen door zoveel mogelijk free publicity te bewerkstelligen.

 


 

Amstel Hotel

 

Plaats van handeling was vorig jaar het statige Intercontinental Amstel Hotel prachtig gelegen aan de Amstel in Amsterdam, daar is op donderdag 14 april 2017 het nationale aspergeseizoen 2017 voor geopend verklaard. Onder toeziend oog van culinair en aspergeminnend Nederland is de aspergeambassadeur 2017 onthuld; Sterrenkok Niven Kunz is door het Nederlands asperge centrum benoemd tot aspergeambassadeur 2017. De opening is afgesloten met een walking dinner, waarbij enkele chef-koks diverse overheerlijke en verrassende aspergegerechten serveerden.

DSC04728

De nieuw benoemde Asperge ambassadeur samen met het Brabants Asperge Genootschap.

De nationale opening van het aspergeseizoen is een initiatief van Dubbel A, dat vanaf 2013 wordt uitgevoerd onder regie van het Nederlands Aspergecentrum en maakt tevens onderdeel uit van de landelijke promotiecampagne.

Dubbel A is een samenwerkingsverband van zes verschillende partners. Alle partners delen de passie voor de asperge vanuit hun eigen invalshoek.

Vanaf 2002 vindt dit evenement jaarlijks plaats op een andere bijzondere locatie in Nederland waar de nieuwe Asperge-ambassadeur bekend wordt gemaakt. Dit is altijd een bekende Nederlander, die op een verrassende wijze het aspergeseizoen officieel opent.  Bekijk het totaaloverzicht van ambassadeurs en locaties.