Brabant Asperge Genootschap

 

Voor wie is het Genootschap ?

Hij die vreugde beleeft aan de Brabantse gezelligheid en de Bourgondische culinaire sfeer van haar keuken en de goede wijn, behoort lid te worden van het Genootschap.

Het Brabants Asperge Genootschap heeft inmiddels in de achterliggende jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de promotie van Brabant als aspergeprovincie. Het weet zich hierbij gesteund door vele fervente liefhebbers van het "witte goud".

Zij zijn niet alleen te vinden onder de grote schare aan consumenten, die de asperge op zijn waarde weten te schatten. Zij ervaren het Genootschap als een vriendenclub met een gezamenlijke doelstelling: culinair genieten van verse Brabantse asperges.

Eveneens zijn daarnaast de Brabantse aspergetelers die het belang van het Genootschap allang onderkennen. Het is een gegeven dat de aankoop van asperges door de consument steeds meer rechtstreeks plaatsvindt aan de achterdeur van de teler. "Vers van het land op het bord" is een belangrijk advies dat het Genootschap haar leden meegeeft.

Daarnaast zijn de Brabantse restaurateurs maar wat blij dat de asperge steeds meer aan populariteit wint. Gedurende het seizoen is in de Brabantse horecagelegenheden een zeer gevarieerde keuze te maken in klassieke en originele aspergegerechten. Daar waar u het BAG gevelschild aantreft en/of de BAG-vlag wappert, zit u goed! Tevens vindt er ieder jaar de verkiezing plaats van het beste aspergerestaurant van Brabant.

Nieuw is ons lidmaatschap voor de Ambachtelijke Brabantse slager. Na het enkele jaren organiseren van de proeverij van de lekkerste Brabantse asperge ham, is er een behoefte ontstaan voor een speciaal slagers lidmaatschap, waarbij de ambachtelijke slager zich onderscheid met zijn eigen gemaakte ambachtelijke producten.

 

Wat kost het lidmaatschap en wat zijn uw voordelen:

Contributie is afhankelijk van het soort lidmaatschap wat u wenst.

   Donateur €   35,00  per kalenderjaar  
   Restaurateur € 150,00  per kalenderjaar
   Aspergeteler            € 150,00  per kalenderjaar
   Ambachtelijke slager      € 150,00  per kalenderjaar
   Horeca opleiding € 150,00  per kalenderjaar 

Als donateur :

krijgt u voorrang en korting op deelname aan de diverse activiteiten van het genootschap zoals wijnverkiezing, openingsdiner en Houdoe Asperge. U ontvangt de uitgave van ons jaarlijkse magazine "Brabantse Asperges, van kop tot kuntje dé lekkerste" en u wordt middels onze e-mail nieuwsbrief op de hoogte gehouden van activiteiten omtrent de asperge. Ledenspeld en als vijfjaarslid een medaille van het BAG.

Wilt u lid/donateur worden van het Genootschap?

( Klik dan op de button. )

aanmelden als donateur

 

 


 

Als restaurateur :

krijgt u aanvullend een vermelding met uw bedrijf op onze website met doorlink, vermelding in ons magazine, korting op advertenties/advertorials in ons magazine, deelname aan diverse competities van het genootschap, 12 flessen van de verkozen aspergewijn van het jaar en 100 exemplaren van het magazine ter verstrekking aan gasten; flyers/posters/gevelbordje ed.

Meer info lidmaatschap restaurateur

Als aspergeteler :

krijgt u aanvullend een vermelding met uw bedrijf op onze website met doorlink, vermelding in ons magazine, korting op advertenties/advertorials in ons magazine, deelname aan diverse competities van het genootschap en 200 exemplaren van het magazine ter verstrekking aan klanten; flyers/posters/gevelbordje ed.

Meer info lidmaatschap teler

Als ambachtelijke slager :

krijgt u aanvullend een vermelding met uw bedrijf op onze website met doorlink, vermelding in ons magazine, korting op advertenties/advertorials in ons magazine, deelname aan de verkiezing van "Dé lekkerste Asperge Ham", 100 exemplaren van het magazine ter verstrekking aan uw klanten; flyers/posters/gevelbordje ed.

Meer info lidmaatschap slager

Samenwerking Horecaonderwijs en het Brabants Asperge Genootschap.

Het horecaonderwijs heeft als doelstelling het opleiden van jonge mensen in de horecasector. Kennismaken met ambachtelijke streekproducten en duurzaamheid spelen daarbij een belangrijke rol. Die kennismaking speelt zich vooral af in de praktijk, door ambachtelijk onderwijs:hoe groeit het product en hoe moet het bewerkt worden en gepresenteerd.

Meer info lidmaatschap horeca opleiding

 

Aanmelden:

U kunt zich aanmelden via: info@brabantseasperge.nl