Brabant Asperge Genootschap

 

Lidmaatschap Horeca opleiding


Samenwerking Horecaonderwijs en het Brabants Asperge Genootschap.

Het horecaonderwijs heeft als doelstelling het opleiden van jonge mensen in de horecasector. Kennismaken met ambachtelijke streekproducten en duurzaamheid spelen daarbij een belangrijke rol. Die kennismaking speelt zich vooral af in de praktijk, door ambachtelijk onderwijs:hoe groeit het product en hoe moet het bewerkt worden en gepresenteerd. Het gaat hier om leerlingen die in de toekomst werkzaam zullen zijn in de horeca en daar ambassadeurs kunnen zijn voor de Brabants asperge. Het promoten van de Brabantse Asperge is de doelstelling van het Brabants Asperge Genootschap en die doelstelling sluit naadloos aan bij het samenwerken met het horecaonderwijs.

Doelgroep:
Horecaonderwijsinstellingen in Brabant, Limburg, overige provincies en België en Duitsland.


Wat krijgt de onderwijsinstelling voor zijn lidmaatschap:

Contributie
De jaarcontributie voor het lidmaatschap bedraagt € 150,00.
Onderdeel van uw lidmaatschapsbijdrage is het verkrijgen van 12 flessen van de verkozen aspergewijn van het BAG.

Magazine
Jaarlijks verschijnt er weer een Aspergemagazine, waarin vermelding van de opleidings gegevens, die u begin april een 100 exemplaren gratis worden toegezonden ( oplage 30.000 exemplaren ).
Tevens heeft u recht op gereduceerde advertentietarieven voor advertenties in het magazine en bij het plaatsen van een advertentie krijgt de school extramagazines.

Website
Vermelding van de n.a.w. gegevens op onze website www.brabantseasperge.nl  met mogelijkheid van een doorkoppeling naar uw eigen site. Ook kunnen wij hier activiteiten opnemen die door u georganiseerd worden.

Extra ledenpagina op de website
Een onderdeel van uw lidmaatschap is een standaard vermelding als lid. Wij bieden u de mogelijkheid voor het nemen van een extra informatiepagina voor uw horeca opleiding. Meer info.

Facebook
Tijdens het aspergeseizoen wordt veelvuldig hiervan gebruik gemaakt, waar ook u als school uw voordeel uit kunt halen, zeker met de doelgroep van uw lidmaatschap.

Promotie
Mede gebruik maken van de promotie die wij maken voor o.a. de culinaire waarde van de Brabantse Asperge.

Uitverkoren door het Brabants Asperge Genootschap
De titel dragen ‘Uitverkoren door het Brabants Asperge Genootschap’ wat staat voor kwaliteit. Het verkrijgen van een gevelbordje van het BAG.

Evenementen van het Genootschap
Deelname tegen gereduceerde prijs aan bijeenkomsten van het Genootschap, bijvoorbeeld Brabantse opening van het aspergeseizoen, seizoens afsluiting “Houdoe  asperge” en wijnverkiezing (voor max. 5 pers, bijvoorbeeld met prijswinnende leerlingen) meer personen tegen niet ledenprijzen.

Promotiemateriaal
Het verkrijgen van promotiemateriaal zoals het magazine, folders, poster e.d. wat een extra toegevoegde waarde kan hebben.

Scholenkookwedstrijd
Deelname aan de scholenwedstrijd, gratis publiciteit door aandacht in het magazine voor de winnende onderwijsinstelling. De jury bestaat uit Brabants (top) koks. Vooraf en na de wedstrijd verschijnen er persberichten over deze activiteit.

Dag bij de aspergeteler
Ontvangst van leerlingen bij een teler: rondleiding, informatie en het steken van   asperges. Docententarief is mogelijk van toepassing.

Gastles op school
Gastles over het wassen, schillen, bereiden en serveren van asperges door  een (meester) kok en meestergastheer, op basis van docententarief en  reiskostenvergoeding.

Stage mogelijkheid
De mogelijkheid voor de winnende school om enkele leerlingen, zowel koks als  gastheren/vrouwen een week mee te laten lopen bij het beste aspergerestaurant.
Dit indien het betreffende restaurant daartoe bereid is.

Excursie
De mogelijkheid voor een ontvangst en rondleiding, tijdens het aspergeseizoen, bij The Greenery in Breda.

Dagprogramma
Een onderwijsinstelling zou een dagprogramma kunnen realiseren, steken van asperges, wassen, schillen bereiden en het verzorgen van een diner bijvoorbeeld  voor de ambassadeurs van het BAG of voor een zorginstelling (Senioren sponsor diner).

PR
De scholen mogen hun lidmaatschap gebruiken bij PR activiteiten en bij leerlingen-wervingsacties.

Onderwijsprogramma
Er komt een onderwijsprogramma asperges waar scholen gebruik van kunnen   maken, inclusief gastdocenten.

Vlaggen, deurschildjes, spandoeken, baniervlaggen,  ed.
Wij hebben diverse reclame-materialen van het Brabants Asperge Genootschap ter aankleding van uw bedrijf zodat uw gasten buiten al kunnen zien dat u voor kwaliteit staat. Zie verder op onze website: Promotie artikelen

 

Zoals u ziet kunt u ook als horeca opleiding, indien u actief bent, optimaal profiteren van uw lidmaatschap.