Aardappel-espuma met asperge


4 personen

Ingredienten
  • 200 gram bloemige aardappels
  • 4 asperges, gekookt
  • 1 deciliter asperge kookvocht
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout
Nieuws image
Stap 1

Kook de aardappels in water en zout, giet af en wrijf ze door een fijne zeef.
Snijd de koppen van de asperges.
Snijd de onderkant in stukjes en blender met het aspergekookvocht tot een gladde massa.
Wrijf ook dit door een zeef.

Stap 2

Meng de aardappel, asperge en olijfolie tot een gladde substantie.
Breng op smaak met zout
Giet over in een sifon en plaats twee patronen.

Stap 3

Zet de sifon au bain-marie (maximaal 70°C).
Serveer warm in een glas met de warme aspergepunten.

Recepten

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Aspergesoep

Snijd de asperges in stukken.[...]

Salade van asperge met krokant eitje

Zet de frituurpan aan op 175 graden celsius.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges de werking van de nieren bevorderen.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.