Aardappel-espuma met asperge


4 personen

Ingredienten
  • 200 gram bloemige aardappels
  • 4 asperges, gekookt
  • 1 deciliter asperge kookvocht
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout
Nieuws image
Stap 1

Kook de aardappels in water en zout, giet af en wrijf ze door een fijne zeef.
Snijd de koppen van de asperges.
Snijd de onderkant in stukjes en blender met het aspergekookvocht tot een gladde massa.
Wrijf ook dit door een zeef.

Stap 2

Meng de aardappel, asperge en olijfolie tot een gladde substantie.
Breng op smaak met zout
Giet over in een sifon en plaats twee patronen.

Stap 3

Zet de sifon au bain-marie (maximaal 70°C).
Serveer warm in een glas met de warme aspergepunten.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges heel gezond zijn.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.