Recepten

Asperge cocktail

Kook de asperges beetgaar (in een bouillon getrokken van aspergeschillen met 2 foelie, een scheutje olijfolie en 1 tl zout) en zet koud. Snijd in stukjes van 2 cm.[...]

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijboon in gezouten water. Doe de w[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de schillen op met 2 dl. water, br[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in een kookzak en trek vacuüm. Sto[...]

Aspergesoep

Snijd de asperges in stukken.[...]

Salade van asperge met krokant eitje

Zet de frituurpan aan op 175 graden celsius.[...]

Brabantse vlag van tonijn en asperge

Marineer blokjes rauwe tonijn in het sap van de gekookte bieten, snij de biet in blokjes van gelijke grootte en marineer in zoetzuur.[...]

Asperge Brabançonne 2.0

Leg de plakken Serrano ham tussen bakpapier en bak deze op 160 graden af voor +/- 30 minuten of tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar droog.[...]

Gazpacho van witte asperge

Kook de asperges gaar in de groentebouillon en giet af.[...]

Goulash van asperge

Schil de asperges, snijd ze eventueel iets bij aan de onderkant.[...]

Asperge gegaard in zoutkorst met warme gerookte zalm

Schil de witte asperges en snijd ze eventueel aan de achterkant iets bij.[...]

Gekarameliseerde gamba’s met asperges en groene risotto

Maak een marinade van de gehakte knoflook, geraspte verse gember, limoensap, sinaasappelsap, sojasaus, kokosmelk, sesamolie en kleine fijngehakte Spaanse peper. Marineer de gamba'[...]

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig zacht zijn. Meng op het laatst [...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Asperges met piepkuiken, oester en Hollandaise saus

Snij het borstvlees en de poten van het karkas van de piepkuikens, kruid het vlees met zout en versgemalen peper. Verhit de boter in een pan en braad het vlees enkele minuten aan [...]

Aspergefrikadel spec

Meng en maal het vlees en kruiden in een keukenmachine. Voeg het ei, paneermeel, ui, room, kruiden en ketjap toe en meng tot een glad deeg. Doe het frikadellendeeg in een spuitz[...]

Aspergebavarois met gerookte zalm en avocado

Week de gelatineblaadjes in koud water. Klop de slagroom op tot yoghurtdikte en  bewaar in de koeling. Snijd de asperges doormidden, bewaar de koppen en pureer de achterkanten m[...]

Tartaar met asperges, piccalilly, ei, cornichons en kappertjes

Meng de rundertartaar met 2 eetlepels tomatenketchup, 10 zéér fijngesneden cornichons en de fijngesnipperde sjalotten. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.[...]

Charlotte van asperges met gerookte paling

Schil de aardappelen en snijd 200 gr. in hele fijne blokjes. Blancheer de blokjes aardappel kort in gezouten water zodat ze beetgaar zijn, giet ze af en spoel ze koud. Kook het r[...]

Geroerbakte asperges met cantharellen, doperwten, munt en rucola

Schil de asperges rondom en snij ze elk in vier gelijke stukken. Schraap de steeltjes van de cantharellen schoon met een mesje, verwijder de voetjes waar zand aan zit en was ze in[...]

Tom yam kung soep met asperges

Breng de bouillon aan de kook. Snij het citroengras in drie stukken. Pel en halveer de sjalot. Halveer de shiitake paddenstoelen. Schil de asperges en snij ze in drie gelijke s[...]

Aspergecocktail met La Trappe dressing

Schil de asperges, en zet ze op in ruim water met 5 gram zout per liter en 20 gram van de boter. Breng aan de kook, laat 5 minuten koken, zet het vuur uit en laat de asperges 10 m[...]

Victoriabaars met wortel-appelgelei en asperges

Rasp de citroen en maal het citroenrasp met de Darjeeling thee in de keukenmachine of vijzel. Meng het zeezout met de bruine basterdsuiker en het citroenrasp-theemengsel. Bedek e[...]

Aspergesalade met verse langoustines, courgette en geraspte balsamico

Breng licht gezouten water of court bouillon aan de kook en gaar hierin de verse langoustines in maximaal 2 minuten. Laat ze vervolgens in het vocht afkoelen.[...]

Gekaramelliseerde asperges met quinoasalade

Bereiding asperges: Verwarm een grillpan voor. Schil de asperges en bestrijk de asperges met een beetje olijfolie. Gril de asperges in circa 6 minuten rondom be[...]

Livar gegaard in hooi met asperges, geroosterde groenten en La Trappe espuma

Bereiding: Verwarm een royale braadpan en smelt hierin de boter. Kruid het vlees met zout en peper en braad het vlees rondom bruin. Leg hooi rondom het vlees, d[...]

Scheermessen met zeefruit, wakame en asperges

Spoel de scheermessen 5 à 10 minuten in gezouten water zodat het zand verwijderd is. Verhit een grote koekenpan met de boter.[...]

Risolles met gevogelteragout en asperges

Leg vier hoopjes ragout op een flensje. Bestrijk met wat eierdooier en bedek met een tweede flensje. Druk om de vulling heen licht aan met een kleine (6 cm) ronde gladde steker e[...]

Asperge met garnalen en couscoussalade

Marineer de asperges een uurtje in de vinaigrette.[...]

Gerookte zalm met asperges

Spreid plasticfolie uit over een snijplank. Leg 200 gram plakken zalm naast elkaar op het plastic. Maak de sla aan met de balsamico azijn en verdeel de helft over de gerookte zal[...]

Asperges met rollade van parelhoen, Livarham, pistache, rozijnen, en kruidensla

Schil de asperges met een dunschiller vanaf 2 centimeter onder de kop naar beneden, snijd een stukje van de achterkant en kook ze in lichtgezouten water met de boter. Kook de aspe[...]

Asperges met zalm-dille carpaccio en dressing van Leffe blond

Schil de asperges met een dunschiller vanaf 2 centimeter onder de kop naar beneden, snijd een stukje van de achterkant en kook ze in lichtgezouten water met de boter. Kook de aspe[...]

Terrine van boerderijhoen met Brabantse asperges, asperge-vanille schuim, kwartelei, peterselie en peterselieolie

Doe de filets in een kookpan en gaar ze langzaam in de kippenbouillon. Laat de bouillon niet koken. Breng de room met de knoflook, rozemarijn, zout en peper tegen de kook aan en [...]

Salade met asperges, garnalen, pijnboompitjes en sabayonne

Schil de asperges met een dunschiller vanaf 2 centimeter onder de kop naar beneden, snijd een stukje van de achterkant en kook ze in lichtgezouten water in 7 minuten en laat ze in [...]

Carpaccio van asperges, rucolamayonaise, Parmaham en pijnboompitten

Blender met een staafmixer 60 gr. Rucola en de mayonaise tot een egaal groene saus en breng op smaak met wat zeezout. Schep dit in een spuitzak en zet koel weg. Snijd de Parmaham[...]

Cappuccino van asperges, doperwten en garnalen

Breng de aspergebouillon met de witte wijn aan de kook. Voeg de uienringen, knoflook en een stuk sinaasappelschil toe en laat het geheel goed doorkoken. Voeg dan pas de doperwtje[...]

Aspergesoep met gefrituurd ei

Smelt de boter in een kookpan, voeg de sjalot toe en laat aanfruiten op laag vuur zonder te kleuren. Roer de bloem erdoor en laat de massa (roux) ca. 5 minuten garen zonder dat de[...]

Aspergesoep met waterkers

Blancheer de waterkers (houd 4 takjes apart) 1 minuut in kokend water, haal het uit de vloeistof en direct onderdompelen in ijswater. Zeef de waterkers en knijp het overtollig voc[...]

Aardappel-espuma met asperge

Kook de aardappels in water en zout, giet af en wrijf ze door een fijne zeef. Snijd de koppen van de asperges. Snijd de onderkant in stukjes en blender met het aspergekookvocht t[...]

Asperges op z’n Brabants

Schil de asperges en kook deze in 5 minuten gaar Laat ze 10 minuten zachtjes doorgaren, van het vuur af.[...]

Loempia met asperges, gekookte ham, ei en mosterd-kerrie mayonaise

Leg 1 loempiavel met de punt naar beneden op je werkblad en bestrijk de randen met het losgeklopt ei. Leg in het midden van het vel wat van de ham en het fijngehakte ei. [...]

Aardappel en pompoenmuffins met asperges en geflambeerde scampi

Bereiding muffin: Verwarm de olie en fruit de sjalot met de kerrie circa 5 minuten op vuur. Voeg hierna de blokjes aardappel, pompoen en asperges toe en roerbak [...]

Ravioli met asperges, garnalen en Hollandaise espuma

Kook de raviolis volgens gebruiksaanwijzing in gezouten water gaar. Verwarm de Hollandaise saus en room, doe dit in een slagroomspuit, doe er een gaspatroon bij, schud en houd war[...]

Asperges met polenta en langoustines

Breng de visbouillon en witte wijn aan de kook. Doe de langoustines er in en laat dit 1 min koken. Laat de langoustines afkoelen in het vocht. Haal de langoustines uit het kookv[...]

Kreeft met citroenrisotto en asperges

Kook de kreeften 3 minuten en laat in het kookvocht afkoelen. Haal het  kreeftenvlees uit het pantser, snijd in stukjes. Bewaar het kreeftenkookvocht.[...]

Brabantse asperges in bierbeslag met gebakken sepieten

Blancheer de kalfszwezerik 10 tot12 minuten in lichtgezouten water, spoel koud en pel het buitenste vlies eraf. Snijd de zwezerik in plakjes, kruid ze met zout en versgemalen pepe[...]

Gebakken grietfilet met asperges en ponzu saus

Schil de asperges.  Maak van de schillen en de onderkanten van de asperges een bouillon en breng op smaak met peper en zout. Kook de asperges in 5 minuten beetgaar in deze bouill[...]

Asperge crèmesoep met morilles, katenspek, courgette en broodsoldaatjes

Week de morilles in lauw water. Zeef het vocht door een doek en bewaar dit. Snijd de koppen van de asperges en bewaar deze en snijd de asperges in stukken.[...]

Cheesecake van asperges, yoghurt en blauwe bessen

Verwarm de oven voor op 140° C. (hetelucht). Bekleed een springvorm (20 cm.Ø) met bakpapier.[...]

Krokante ijsbollen met een sabayon van La Trappe witte trappist

Vorm met de ijsknijper vier bollen ijs. Rol ze met de hand extra mooi rond en laat ze goed aanvriezen.[...]

Wentelteefje van suikerbrood met aardbei en asperge-ijs

Bereiding asperge-ijs: Kook de aspergepunten zonder zout enkele minuten in 2 dl. melk tot ze goed gaar zijn. Blender dit met een staafmixer fijn. Wrijf de vloei[...]

Dessert van in honing en verveine gemarineerde asperges

Schil de asperges.  Zet deze op in ruim water met 5 gram zout per liter en breng aan de kook. Laat 5 minuten koken, zet het vuur uit en laat de asperges 10 minuten doorgaren in d[...]

Crème Brulée met asperges en asperge-kletskoppen

Bereiding Créme Brulée: Verwarm de crème brulée (hoeft niet te koken), giet in een schaaltje en laat laat ca. 20 minuten afkoelen. Laat 4 uur opstijven in de[...]

Kaascreatie met superfruit, asperges en bier-espuma

Snijd de Bleu d’Auvergne (of andere blauwschimmelkaas) horizontaal doormidden. Bestrijk het onderste gedeelte met de helft van de mascarpone. leg het andere stuk kaas er boveno[...]

Aspergepizza (vegetarisch)

Kook de asperges in licht gezouten kokend water 3 min. beetgaar. Laat ze afkoelen in het kookvocht.[...]

Wafeltosti met asperges, ham en ei

Besmeer de sneetjes brood met boter. Beleg met ham, kaas en de door de lengte en overlangs doorgesneden asperges.[...]

Wentelteefjes met bacon en asperges

Kook het asperge-kookvocht in tot de helft. Klop de eieren, de melk en het aspergevocht los in een diep bord. Snij de korstjes van het brood.[...]

Livar varkensburger met aspergekroepoek

Kook de aspergestukjes goed gaar en laat ze uitlekken in een zeef. Pel de knoflook en de ui en fruit ze gaar in de olie, zonder te kleuren.[...]

Garnaalburger met asperges

Dep de garnalen droog. Snijd de zalm in stukken. Hak de zalm en garnalen fijn, voeg het ei, broodkruim en basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout*.[...]

Aspergebitterballen met beenham en een remoulade-dip

Verwarm de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en laat enkele minuten garen zonder te kleuren. Voeg dan het koude aspergevocht al roerende toe en breng dit langzaam aan de ko[...]

Kingcrabpoot met aspergesalade

Knip de krabpoot overlangs open en haal het vlees eruit. Snijd de gekookte en afgekoelde aardappel in stukjes. Snijd de koppen van de asperges, bewaar deze. Snijd de achterkante[...]

Nigiri-sushi met zoete omelet en asperge, Californië – asperge

Doe de rijst, samen met het water in een pan en breng aan de kook. Laat ca. 10 minuten onder deksel koken. Zet de warmtebron uit en laat 15 minuten staan met de deksel op de pan.[...]

Hotdog met gerookte tomatensaus en gedroogde asperges

Bereiding hotdog: Bak de hotdog worstjes enkele minuten in minimaal boter of olie. Verwarm het broodje kort in een oven of doormidden gesneden in een pan. Meng [...]

Aspergetortilla met gerookte zalm

Snijd de geschilde en gewassen aardappels in blokjes van 1 cm. Snijd de gekookte asperges in stukjes van ca. 2 cm. Was en snijd de paprika in kleine stukjes.[...]

Gebakken kalfsoester op roergebakken asperges met zeekraal, krokante aardappel met Bearnaise saus en gepofte cherry tomaatjes.

Kook de asperges beetgaar in licht gezouten water. Laat ze afkoelen en snijd in 4 à 5 schuine plakjes.[...]

Sechuancoquilles met gemarineerde asperges

Verhit de olie in een wok en laat de sechuanpepers, steranijs en het kaneelstokje circa 2 minuten wellen. Schep de pepers en de specerijen uit de wok. Laat de olie afkoelen en ze[...]

Cocktail Jheronimus Bosch

Zet de asperges op in ruim water met 5 gr. zout per lt. en 20 gr. boter, breng aan de kook, laat  5 min. koken, zet het vuur uit en laat de asperges 10 min. nagaren in de pan.[...]

Cocktail van tonijn met oosterse mihoen-aspergesalade

Kruid de tonijnfilet met zout en peper en rol door de furikake, druk goed aan zodat het zeewiermix er goed aan blijft hangen. Bak de tonijnfilet in een hete pan met olie kort rond[...]

Ravioli’s gevuld met asperges, geschaafde Pecorino en Gorgonzola kaas

Snipper de ui en de knoflook. Doe wat olijfolie in een pan en smoor hierin de gesnipperde ui gaar en zacht. Voeg de knoflook en fijngesneden asperges toe en laat nog even smoren.[...]

Roergebakken asperges met gember en noten

Snijd de asperges en bosuitjes in stukjes van 4 cm. Houd de kopjes apart. Hak de gemberwortel en het teentje knoflook fijn. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan.[...]

Roergebakken asperges met Livar varkensrack op Thaise wijze

Kook de asperges beetgaar.[...]

Salade met luchtige ricotta-geitenkaas beignets

Wrijf de Ricotta- en geitenkaas door een zeef in een kom. Klop de eieren met de suiker en citroen in een tweede kom ca. 10 min. tot een luchtig schuim. Spatel dit mengsel door de[...]

Vanillebavarois met roodfruit, merengue, maanzaad en chocolade.

Klop de slagroom tot yoghurtdikte en zet deze in de koelkast. Breng de melk met suiker en het overlangs ingesneden vanillestokje aan de kook.[...]

Avocado-aspergesoep met aspergelolly

Verhit de olie en roomboter en fruit hierin de sjalotjes tot ze glazig worden. Strooi de bloem erbij en laat deze al roerend even meebakken, maar niet verkleuren. Schenk de helft[...]

Wrap met jonge bladsla, asperges en guacamole

Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees e[...]

Asperge carbonara met Livar buikspek en krokant van pecorino

Snijd het buikspek aan de bovenkant gekruist in en peper en zout het en leg het in een oven bestendige bak met 1 cm water en de geplette knoflook tenen.[...]

Asperge quiche

Doe de bloem in een kom. Snijd de boter met behulp van 2 messen in stukjes. Snijd de boter door de bloem tot een korrelige massa ontstaat. Voeg zout het ei en water toe en kneed[...]

Aspergebed van kersencremeux, gezoete asperge en gecondenseerde melk

Kook de asperges in de melk en de gecondenseerde melk. Haal de asperges uit de melk en reserveer voor later.[...]

Aspergekroket met gefrituurde peterselie

Smelt 75 gram boter, roer er de bloem door en laat op laag vuur enkele minuten gaar worden zonder te kleuren, voeg al roerend in gedeelten het koude asperge kookvocht er bij en laa[...]

Asperges met gerookte eendenfilet, wortelcrème en granaatappelpitjes

Schil de asperges, snijd de achterkant iets bij.[...]

Asperges met tongschar, bedekt met crumble van gefrituurde panko

Maak een gladde puree van de aardappels en room. Frituur de panko goudbruin.[...]

Aspergesalade met kalfsschnitzel

Kruid de kalfsschnitzels met zout en peper, haal ze door losgeklopt eiwit en wentel ze vervolgens door paneermeel.[...]

In boter gepocheerde reuzengarnaal met asperge

Pocheer de garnalen 4 minuten in geclarifieerde boter op 80 graden.[...]

Tartaar van hamachi tonijn, gegrilde asperge, soesje, aspergemousse en haringkuit

Voor de soesjes, kook de melk, het water en de boter samen totdat de boter gesmolten is. Voeg er de bloem aan toe en roer op laag vuur de bloem gaar. Haal de pan van het vuur en [...]

Kalfsentrecote met asperges, oesterzwam, edame boontjes en Roquefort saus

Schil de asperges, snijd de achterkant iets bij. Breng water aan de kook met 10 à 12 gram zout per liter Kook de asperges 5 minuten en laat ze 15 minuten staan in het kookvocht.[...]

Asperges met gebraden kwartel en tagliatelle

Schil de asperges, snijd de achterkant iets bij. Breng water aan de kook met 10 à 12 gram zout per liter, Kook de asperges 5 minuten en laat ze 15 minuten staan in het kookvocht[...]

Gefrituurde asperges met harissa-mayonaise

Haal de gekookte asperges uit het kookvocht, laat deze afkoelen en dep ze droog.[...]

Aspergemousse met grote garnalen

Week de blaadjes gelatine in een schaal met koud water. Klop de slagroom lobbig op tot yoghurtdikte. Verwarm het aspergekookvocht en los hierin de gelatineblaadjes al roerend op e[...]

Bagelbroodje met asperge-omelet, gerookte paling of gerookte zalm

Bak de bagels af volgens gebruiksaanwijzing.[...]

Lamsnek met asperges, tuinbonen, schorseneer en aardappelcrème

Gaar de lamsnek gedurende 12 uur in olie op 75° C. in de oven.[...]

Livar buikspek met pépites voorjaarssalade

Haal de gekookte asperges uit het kookvocht en snijd deze in stukjes en houd de aspergekoppen apart. Verwarm de oven voor op 175° C.[...]

Magnum van aspergeparfait, witte chocolade en hazelnootkrokant

Kook de asperges met 3 dl. room en de kristalsuiker tot deze gaar zijn. Laat ze even afkoelen en blender ze met een staafmixer tot een puree en bewaar daarna in de koelkast.[...]

Yellowtail kingfish met asperges en Hollandaise saus

Snijd de kingfish filet in dunne plakjes en leg deze dakpansgewijs op een ingevette ovenbakplaat en dek dit af met plastic folie. Blancheer de bospeen, Romanesco bloemkool en Edam[...]

Tarte tatin van asperges, wortel, venkel, pijnboompitten en Parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 200° C.[...]

Gestoofde kalfssukade, zoete aardappelpuree, salie en asperges

Verwarm de oven voor op 120° C.[...]

Aspergemuffin met ham en kaas

Verwarm de oven voor op 180° C. Vet de muffinvormpjes in met de boter.[...]

Gebraden parelhoenborst met asperges, gnocchi, venkel en portsaus

Kook de gnocchi af in lichtgezouten water volgens de gebruiksaanwijzing.[...]

Aspergesoep

Smelt de boter in een pan, voeg hier de ui aan toe en laat dit aanfruiten op laag vuur zonder te kleuren. Roer de bloem erdoor en laat  de massa ca. 5 minuten garen zonder dat de[...]

Carbonara van asperge en snijboon met krab en gele biet

Kook de truffelaardappelen gaar in water met zout en wrijf deze als ze gaar zijn door een fijne zeef. Voeg hier zout, peper en de eiwitten aan toe en strijk het geheel dun uit op [...]

Gelakte en rauwe asperges met Ibericoham

Halveer de gekookte asperges. Doe deze in een pan met wat bouillon en 1 theelepel boter. Laat dit zachtjes garen tot het meeste vocht verdampt is.[...]

Focacciabrood met asperges, brie en gerookte amandelen

Verwarm de oven voor op 190° C. Leg het focacciabroodjes op een bakplaat.[...]

Tamme eendenborstfilet met asperges

Verwarm de oven voor op 175° C. Schil de knolselderij en aardappel en snijdt ze in kleine gelijke stukken. Kook alles goed gaar in groentebouillon, giet af en laat uitstomen zon[...]

Asperges van de BBQ

Zorg voor een niet te hete BBQ van ca. 150° C. Bestrijk de asperges met de olie, bestrooi licht met zout en laat even kort marineren.[...]

Asperge-appel panettone

Vet een springvorm van 24 cm. Ø in en bekleed dit met bakpapier. Oven voorverwarmen op 190° C.[...]

Getoast brioche met gerookte paling

Snijd het brioche brood in plakken van 1cm. Snijd de korsten van het brioche brood en bak dit met zonnebloemolie bruin in een koekenpan. [...]

Asperge-quiche

Kneed van 300 gr. bloem, 2 eieren, 150 gr. boter, olie en zout een soepel deeg. Pak het deeg in plasticfolie en laat een half uur rusten.[...]

Poké bowl met asperges

Kook de sushirijst volgens de aanwijzing op de verpakking, laat dit onder een deksel afkoelen tot lauwwarm en roer er enkele eetlepels van de rijstazijn doorheen.[...]

Aspergecompôte met chocolade, dragon en hazelnoot-crumble

Snijd de asperges in stukken, houd enkele stukjes achter voor de garnering en stoof ze gaar met de rasp en het sap van een ½ citroen. Voeg hieraan de geleisuiker, agar en blaadje[...]

Risottokoekjes met asperges en Hollandse garnalen

Snijd van de achterkanten van de gekookte asperges dunne plakjes. Verhit wat zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de risottorijst samen met de gesnipperde sjalot enkele minut[...]

Asperges met op de huid gebakken zeebaars

Snijd 50 gram chorizo in fijne brunoise. Breng de melk en de room aan de kook, en haal van het vuur af. Laat de resterende chorizo hierin 30 minuten trekken en zeef de chorizo er[...]

Gegaarde rollade van speenvarken filet met groene en witte asperges

Rollade: Marineer de dun gesneden chioggiabiet een paar uur met een neutrale dressing. Snij het speenvarken filet in de lengte open, maar niet helemaal door. Sn[...]

Tempura van asperges met een gepocheerd ei en schuimige saus van Serranoham

Tempura beslag: Zeef de bloem, maizena en bakpoeder, doe in een kom en roer er geleidelijk de spa doorheen zodat een glad beslag ontstaat. Zet afgedekt weg in de[...]

Sushi van tonijn met een salade van asperge

Sesam kletskop: Meng de jus d’orange, suiker en bloem tot een gladde massa. Voeg hier de sambal, het sesamzaad en het zout aan toe. Als laatste gaat hier de g[...]

Groentenwrap gevuld met asperges

Schil de asperges, snijd de achterkant iets bij.[...]

Livar varkensfilet culinair met asperges en “La Trappe” saus

Snijd de vetlaag van de filet culinair een beetje in en kruid met zout en witte peper.[...]

Tompouche met asperge- paddenstoelen ragout en zalm

Schil de asperges, snijd de achterkant iets bij.[...]

Asperges met gerookte ham

Kook de kwarteleitjes 4 minuten, laat ze in koud water schrikken en pel ze hierna. Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan[...]

Verse pasta met kreeft, asperges, gebakken paddenstoelen en basilicum

Breng water met laurier, wortel, bleekselderij, korianderzaadjes en de cayennepeper aan de kook in een ruime pan. Doe hier de kreeften in en laat dit onder deksel 5 min. koken. Ne[...]

Gebakken asperges met fregola, morieljes en Parmezaancrème

Snijd de asperges door de helft en doe die in een pan samen met de bouillon en 1 eetl. boter. Laat het vocht verdampen. Laat zodra het vocht is verdampt, de asperges heel even bak[...]

Aspergerisotto met venkel en gegratineerde asperges

Schil de asperges en snijd ze doormidden. [...]

Eggs Benedict Florentine met asperges

Snijd de gekookte asperges in stukjes van ca 3 cm. en roerbak dit gezamenlijk met de bladspinazie, de gehakte knoflook en sjalot.[...]

Groententerrine met asperges, zeekraal, pompoen en geitenkaas (vegetarisch)

Week de gelatineblaadjes enkele minuten in koud water.[...]

Kroningscocktail van asperges, kemperhoen en appel

Vul het glas met de gemengde ingrediënten[...]

Nieuws

Lees hier het laatste nieuws

Nieuwsbrief Mei 2024

Op zaterdag 20 april was het Brabants Asperge Genootschap te gast bij ZiN inspiratielab in Veghel voor een blinde proeverij op zoek naar de lekkerste Brabantse asperge. Een 10-koppige jury heeft maar liefst 27 monsters beoordeeld op uiterlijk, rijpheid/beet, smaak/geur en nasmaak.

Er was [...]

Het Brabants Asperge Magazine 2024 is nu uit!

Het Brabants Asperge Magazine heeft een heuse metamorfose ondergaan. Een nieuwe bladformule met input van teler, restaurateur en BAG redactie. Naast tal van heerlijke recepten, kunt u lezen over de passie van de boeren voor het telen van de asperge en het enthousiasme van de restaurateur voor het[...]

Aspergewijn verkiezing 2024

Op dinsdag 27 februari heeft de openbare aspergewijnverkiezing door de publieksjury plaatsgevonden in Brasserie Tartaar, te Etten Leur. Een groot aantal aanwezigen, onder wie de burgemeester van Etten Leur, mevrouw Starmans, waren uitgenodigd om uit de zes geselecteerde wijnen, de aspergewijn 202[...]

Inschrijven openingsdiner aspergeseizoen 2024 gestart

Op maandag 22 april 2024 vindt het openingsdiner plaats bij restaurant Mae in Vught. Vanaf 19.00 uur kunt u genieten van een overheerlijk 4-gangen menu waarin de asperge centraal staat, uiteraard vergezeld door de winnende Brabantse Aspergewijn. Voor € 72,50 (leden, max. 2 personen) of € 82,5[...]

Uitreiking oorkondes ‘Asperge Restaurant 2024’

Ieder jaar worden er zeven restaurants door een onafhankelijke en deskundige jury bezocht. Het betreft hier restaurants die aangesloten zijn bij het Brabants Asperge Genootschap. De hoogste drie genomineerden ontvangen een oorkonde en de winnaar de titel aspergerestaurant van het jaar. Het versch[...]

Deelname verkiezing Brabantse Aspergewijn 2024

Het bestuur van het Brabants Asperge Genootschap nodigt u uit voor de openbare asperge wijnverkiezing 2024. Ook dit jaar kunt u weer een bijdrage leveren aan de verkiezing van de aspergewijn door de zes wijnen te proeven en uw keuze te bepalen door uw stem uit te brengen.

De heer Coen Poll[...]

Nieuwsbrief januari 2024

Het bestuur van het Brabants Asperge Genootschap (BAG) wenst u een gelukkig en vooral gezond 2024. Dat het een mooi aspergeseizoen mag worden! Dit jaar gaat er een aantal zaken veranderen. De vormgeving van de website, het logo, het magazine en de nieuwsbrief zijn vernieuwd en gemoderniseerd. We [...]

Winnaars van de Prijspuzzel 2023

De inzendtermijn voor het insturen van de oplossing van de prijspuzzel uit het jaarlijkse magazine Brabantse Asperges, van kop tot kuntje dé lekkerste is gesloten en de prijswinnaars zijn bekend.

Uit een record aantal, van ruim 1200 inzendingen, zijn onderstaande prijswinnaars [...]

Het Brabantse aspergeseizoen 2023 is officieel afgesloten.

Het Brabantse aspergeseizoen 2023 is op feestelijke wijze afgesloten met de traditionele: H O U D O E   A S P E R G E

Op maandag 26 juni jl. hebben we gezamenlijk met onze aspergetelers, restaurateurs en aspergeliefhebbers het seizoen van 2023 een waardige afsluiting gege[...]

Scholen kookwedstrijd 2023 te Haarlem

De scholen kookwedstrijd met als thema asperges voor horecastudenten, heeft na een afwezigheid van enkele jaren oa. door Corona dit jaar weer plaatsgevonden en was van hoog niveau. De SLIGRO-wisseltrofee is deze editie gewonnen door het team van ROC Mondriaan uit Den Haag met als deelnemers Jim v[...]

Alle nieuwsartikelen

Wist u dat...

AA asperges worden beoordeeld op de lengte en doorsnede.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.