Wist u dat...
AA asperges worden beoordeeld op de lengte en doorsnede.
Lees hier het laatste nieuws
Op zaterdag 20 april was het Brabants Asperge Genootschap te gast bij ZiN inspiratielab in Veghel voor een blinde proeverij op zoek naar de lekkerste Brabantse asperge. Een 10-koppige jury heeft maar liefst 27 monsters beoordeeld op uiterlijk, rijpheid/beet, smaak/geur en nasmaak.
Er was [...]
Het Brabants Asperge Magazine heeft een heuse metamorfose ondergaan. Een nieuwe bladformule met input van teler, restaurateur en BAG redactie. Naast tal van heerlijke recepten, kunt u lezen over de passie van de boeren voor het telen van de asperge en het enthousiasme van de restaurateur voor het[...]
Op dinsdag 27 februari heeft de openbare aspergewijnverkiezing door de publieksjury plaatsgevonden in Brasserie Tartaar, te Etten Leur. Een groot aantal aanwezigen, onder wie de burgemeester van Etten Leur, mevrouw Starmans, waren uitgenodigd om uit de zes geselecteerde wijnen, de aspergewijn 202[...]
Op maandag 22 april 2024 vindt het openingsdiner plaats bij restaurant Mae in Vught. Vanaf 19.00 uur kunt u genieten van een overheerlijk 4-gangen menu waarin de asperge centraal staat, uiteraard vergezeld door de winnende Brabantse Aspergewijn. Voor € 72,50 (leden, max. 2 personen) of € 82,5[...]
Ieder jaar worden er zeven restaurants door een onafhankelijke en deskundige jury bezocht. Het betreft hier restaurants die aangesloten zijn bij het Brabants Asperge Genootschap. De hoogste drie genomineerden ontvangen een oorkonde en de winnaar de titel aspergerestaurant van het jaar. Het versch[...]
Het bestuur van het Brabants Asperge Genootschap nodigt u uit voor de openbare asperge wijnverkiezing 2024. Ook dit jaar kunt u weer een bijdrage leveren aan de verkiezing van de aspergewijn door de zes wijnen te proeven en uw keuze te bepalen door uw stem uit te brengen.
De heer Coen Poll[...]
Het bestuur van het Brabants Asperge Genootschap (BAG) wenst u een gelukkig en vooral gezond 2024. Dat het een mooi aspergeseizoen mag worden! Dit jaar gaat er een aantal zaken veranderen. De vormgeving van de website, het logo, het magazine en de nieuwsbrief zijn vernieuwd en gemoderniseerd. We [...]
De inzendtermijn voor het insturen van de oplossing van de prijspuzzel uit het jaarlijkse magazine Brabantse Asperges, van kop tot kuntje dé lekkerste is gesloten en de prijswinnaars zijn bekend.
Uit een record aantal, van ruim 1200 inzendingen, zijn onderstaande prijswinnaars [...]
Het Brabantse aspergeseizoen 2023 is op feestelijke wijze afgesloten met de traditionele: H O U D O E A S P E R G E
Op maandag 26 juni jl. hebben we gezamenlijk met onze aspergetelers, restaurateurs en aspergeliefhebbers het seizoen van 2023 een waardige afsluiting gege[...]
De scholen kookwedstrijd met als thema asperges voor horecastudenten, heeft na een afwezigheid van enkele jaren oa. door Corona dit jaar weer plaatsgevonden en was van hoog niveau. De SLIGRO-wisseltrofee is deze editie gewonnen door het team van ROC Mondriaan uit Den Haag met als deelnemers Jim v[...]