Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon


4 personen

Ingredienten
  • 4 gekookte Brabantse asperges
  • 1 dl. room
  • 1 dl. snijbonen sap
  • 1 blaadje gelatine, geweekt
  • 1 snijboon in dunne reepjes
  • 50 gram witte bonen, geweekt en gekookt (of uit blik)
  • Olijfolie
  • 2 eidooiers
  • 1 dl. Vuurzee bier
  • 4 bolletjes asperge-ijs
  • Peper en zout
Nieuws image
Stap 1

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijboon in gezouten water. Doe de witte bonen in een blender en draai fijn terwijl je olijfolie toevoegt tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de asperge in ongelijke stukken en brand ze licht met een gasbrander. Meng de eidooiers met het Vuurzee bier en wat witte peper en zout in een glazen of stalen kom en klop au bain marie op tot een lobbige saus. Dit moet vlak voor serveren.

Stap 2

Opmaak
Leg de snijbonen panna cotta op het bord. Lepel een mooie dot witte bonen crème ernaast. Zet de asperge stukken eromheen. Plaats op het kortste stukje asperge wat snijboon reepjes. Knijp er een bolletjes asperge ijs bij. Lepel er wat sabayon bij en serveer direct met een glas koel Vuurzee bier. Enjoy!

Recepten

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Aspergesoep

Snijd de asperges in stukken.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De beste kwaliteit asperge de AA kwaliteit is.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.