Vanillebavarois met roodfruit, merengue, maanzaad en chocolade.




Ingredienten
  • 50 gr. framboos
  • 50 gr. blauwe bes
  • 50 gr. bramen
  • 50 gr. rode bessen
  • Chocolade galletjes
  • 2½ dl. melk
  • 1 eidooier
  • 65 gr. suiker
  • ½ vanillestokje
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1½ dl. slagroom
  • 50 gr. eiwit
  • 50 gr. poedersuiker
  • Maanzaad
Nieuws image
Stap 1

Klop de slagroom tot yoghurtdikte en zet deze in de koelkast.
Breng de melk met suiker en het overlangs ingesneden vanillestokje aan de kook.

Stap 2

Week de gelatineblaadjes in koud water.

Stap 3

Splits de eieren (bewaar het eiwit voor de merengue) en klop de eidooier schuimig.
Zeef het melk mengsel, schenk dit langzaam, al roerende bij de eidooier.
Schenk het geheel terug in de pan en laat 2 min. al roerend garen, zonder te koken.
Haal de pan van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer tot ze opgelost zijn.

Stap 4

Laat in de pan op ijswater afkoelen tot het hangend (yoghurtdikte) wordt.
Spatel de opgeslagen slagroom erdoor en schep de bavarois in natgemaakte vormpjes.
Dek de vormpjes af met plasticfolie en laat circa 3 uur opstijven in de koeling.

Stap 5

Verwarm de oven voor op 90° C.

Stap 6

Klop het eiwit met de poedersuiker met mixer of keukenmachine tot stijve pieken.
Schep het eiwitschuim in een spuitzak met een glad spuitmondje.
Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat toefjes van dezelfde grootte.

Stap 7

Bestrooi de toefjes licht met wat maanzaad.
Droog de eiwit toefjes circa 2 à 3 uur in de oven.
Bewaar deze op een niet vochtige plaats.

Stap 8

Opmaak:
Haal de bavarois uit de vormpjes, door de buitenkant even licht te verwarmen in lauwwarm water en stort ze op het midden van de gekoelde bordjes.
Omring met het roodfruit en de merengue.
Steek er de chocolade galletjes en takjes mint bij .

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges heel gezond zijn.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.