Stap 1
Bereiding:
Verwarm een royale braadpan en smelt hierin de boter.
Kruid het vlees met zout en peper en braad het vlees rondom bruin.
Leg hooi rondom het vlees, doe er de helft van de rozemarijn en tijm bij en sluit af met een deksel.
Plaats het vlees in een voorverwarmde oven van 180° C en gaar tot een kerntemperatuur van 65° C.
Haal de pan uit de oven en laat het nog 5 minuten staan in het hooi. (het vlees zal doorgaren tot kerntemperatuur 70° C)
Borstel de bieten, winterpeen en zoete aardappel schoon; leg ze op een ovenplaat en besprenkel met de olijfolie.
Zet de groenten in de oven en rooster ze in ca. 50 min. gaar.
Schil de asperges en zet ze op in ruim water met 5 gr. zout per liter en de boter; breng aan de kook, laat 5 minuten koken, zet het vuur uit en laat de asperges 10 minuten doorgaren in de pan.