4 personen
- 4 à 8 gekookte AA asperges
- 4 st. gekookte kingkrab poot of -schaar
- 200 gr. gekookte aardappel (eigenheimer)
- 2 eetl. mayonaise
- 2 eetl. opgeklopte crème fraîche
- ½ eetl. fijngeknipte bieslook
- 50 gr. babyleaf ruccola sla
- zout en peper
Knip de krabpoot overlangs open en haal het vlees eruit.
Snijd de gekookte en afgekoelde aardappel in stukjes.
Snijd de koppen van de asperges, bewaar deze.
Snijd de achterkanten van de asperges in stukjes.
Meng de krab, aardappel, aspergestukjes, mayonaise, crème fraîche en bieslook tot een smeuïge salade.
Breng op smaak met zout en peper.
Opmaak:
Leg de krabscharen op vier koude borden.
Schep er wat krabsalade, leg er wat sla bij en garneer met de aspergekoppen.
Garneer met Hollandaise saus en ruccola sla
Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]
Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]
Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]