Kingcrabpoot met aspergesalade


4 personen

Ingredienten
  • 4 à 8 gekookte AA asperges
  • 4 st. gekookte kingkrab poot of -schaar
  • 200 gr. gekookte aardappel (eigenheimer)
  • 2 eetl. mayonaise
  • 2 eetl. opgeklopte crème fraîche
  • ½ eetl. fijngeknipte bieslook
  • 50 gr. babyleaf ruccola sla
  • zout en peper
Nieuws image
Stap 1

Knip de krabpoot overlangs open en haal het vlees eruit.
Snijd de gekookte en afgekoelde aardappel in stukjes.
Snijd de koppen van de asperges, bewaar deze.
Snijd de achterkanten van de asperges in stukjes.
Meng de krab, aardappel, aspergestukjes, mayonaise, crème fraîche en bieslook tot een smeuïge salade.
Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2

Opmaak:
Leg de krabscharen op vier koude borden.
Schep er wat krabsalade, leg er wat sla bij en garneer met de aspergekoppen.
Garneer met Hollandaise saus en ruccola sla

Recepten

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Aspergesoep

Snijd de asperges in stukken.[...]

Salade van asperge met krokant eitje

Zet de frituurpan aan op 175 graden celsius.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De tweede donderdag van april het landelijke aspergeseizoen officieel van start gaat.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.