4 personen
- 800 gr. asperges
- 300 gr. kant en klaar pizzadeeg
- 2 eetl. olie
- 250 gr. tomatensaus
- 50 gr. ui, in ringen
- 100 gr. paprika, in reepjes
- 60 gr. geraspte kaas
- 100 gr. gemengde sla
- 3 eetl. dressing
- 2 takjes verse basilicum
Kook de asperges in licht gezouten kokend water 3 min. beetgaar.
Laat ze afkoelen in het kookvocht.
Rol het pizzadeeg uit tot een rechthoekige lap en leg dit op een met olie ingevette bakplaat.
Smeer de pizzabodem luchtig in met de tomatensaus.
Beleg de pizza met de ui, paprikareepjes, asperges in stukken gesneden en bestrooi met geraspte kaas.
Plaats de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200 à 250° C. en bak in ca. 10 min. af.
Haal de pizza uit de oven en snijd deze in stukken.
Verdeel dit op warme borden en serveer met de met dressing aangemaakte sla. Beleg met enkele blaadjes basilicum.
Tip:
Dit is een lekkere gezonde vegetarische variant, maar u kunt natuurlijk allerlei toevoegingen doen zoals reepjes ham, salami, zalm, garnaaltjes, ansjovis, tonijn, enz.
Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]
Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]
Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]