Avocado-aspergesoep met aspergelolly




Ingredienten
  • 8 asperges, gekookt
  • 4 eetl. olijfolie
  • 10 gr. roomboter
  • 35 gr. sjalot, gesnipperd
  • 4 eetl. bloem
  • 0.7 lt. asperge kookvocht
  • 1 dl. melk
  • 2 rijpe avocado's
  • Witte peper, zout
  • Paprikapoeder
  • 1 eidooier
  • 1 citroen
  • 2 eetl. tempura mix
  • Olie om te frituren
  • bamboe rietjes of houten sateprikkers
Nieuws image
Stap 1

Verhit de olie en roomboter en fruit hierin de sjalotjes tot ze glazig worden.
Strooi de bloem erbij en laat deze al roerend even meebakken, maar niet verkleuren.
Schenk de helft van het aspergekookvocht bij beetjes en al roerend in de pan.
Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.
Neem de pan van het vuur.

Stap 2

Halveer de avocado’s en verwijder de pit.
Snijd 2/3 van de achterkant van de asperges, bewaar de kopjes voor de lolly’s.
Haal het vruchtvlees van de avocado met een lepel uit de schil en snijd het in stukjes.

Stap 3

Doe deze met de achterkanten van de asperges in een keukenmachine met de rest van de bouillon en de melk.
Blender dit tot een gladde puree.
Schenk deze puree bij de saus in de pan.
Breng de soep op smaak met peper en zout.

Verwarm hem nog even, maar zorg dat hij niet gaat koken en zeef het geheel hierna.

Stap 4

Klop de eidooier los met het sap van een ½ citroen en een pollepel van de hete soep.
Schenk dit mengsel al roerend bij de soep, warm nog een paar minuten door, maar laat weer niet koken.

Stap 5

Maak van de tempuramix volgens gebruiksaanwijzing een beslag.
Steek de aspergepunten op de bamboe rietjes.
Haal de aspergepunten door het beslag en frituur deze kort in heet frituurvet.

Stap 6

Opmaak:
Verdeel de soep over 4 voorverwarmde diepe borden.
Zet hierbij de bamboerietjes met gefrituurde aspergepunten, rechtopstaand in een glas.
Garneer met het restant van de citroen in plakjes gesneden.

Tip:
Als extra smaakmaker kun je een stukje verse gember of rode Spaanse peper mee laten trekken bij de soep en voor het serveren dit eruit halen.
Om het glas extra “spannend” te maken, kun je dit bestrijken met de citroen en licht bepoederen met (gerookt) paprikapoeder.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Een bodemtemperatuur van +/- 20º optimaal is voor de groei.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.