Cheesecake van asperges, yoghurt en blauwe bessen


4 à 6 personen

Ingredienten
  • 100 gr. Griekse yoghurt
  • 500 gr. roomkaas Mon Chou
  • 200 gr. gekookte asperges in kleine stukjes gesneden
  • 100 gr. blauwe bessen
  • 175 gr. suiker
  • 3 eieren
  • ½ citroen (rasp van de schil)
  • 2 theel. maïzena
  • 150 gr. Bastognekoekjes
  • 50 gr. zachte roomboter
Nieuws image
Stap 1

Verwarm de oven voor op 140° C. (hetelucht).
Bekleed een springvorm (20 cm.Ø) met bakpapier.

Stap 2

Verkruimel de Bastognekoekjes en meng deze met de zachte boter.
Verdeel dit over de bodem van de vorm.
Goed aandrukken en plaats de vorm in de koeling.

Stap 3

Meng met een mixer de roomkaas, de suiker, Griekse yoghurt en de citroenrasp.
Voeg éen voor éen de eieren toe en spatel als laatste de blauwe bessen, aspergestukjes en de maïzena er voorzichtig doorheen.

Stap 4

Giet de cheesecakevulling in de springvorm en bak in ongeveer 45 min. af in de oven.
De cheesecake is klaar als hij nog een beetje lobbig is.
Laat de cheesecake afkoelen en plaats hem vervolgens een nachtje in de koeling.

Stap 5

Opmaak:
Los de springvorm van de cheescake en snijd er mooie punten van.

Tip:
Serveer de cheesecake in zijn geheel en garneer met bv. gecaramelliseerde asperges, bosbessen, eetbare bloemetjes, gesuikerd korstdeeg, cress en slagroom.

Recepten

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Aspergesoep

Snijd de asperges in stukken.[...]

Salade van asperge met krokant eitje

Zet de frituurpan aan op 175 graden celsius.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De asperge een eigen aspergemuseum heeft.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.