Asperge crèmesoep met morilles, katenspek, courgette en broodsoldaatjes


4 personen

Ingredienten
  • 4 asperges AAA
  • 30 gr. boter
  • 5 dl. gevogeltebouillon (geconcentreerd)
  • 5 dl. room
  • 2 eetl. geslagen room
  • 1 witte boterham
  • Olijfolie
  • ¼ courgette
  • 10 gr. morilles
  • 10 gr. boter
  • 1 dl. Madeira
  • Kervel
  • 25 gr. katenspek
  • Tahoon cress
Nieuws image
Stap 1

Week de morilles in lauw water.
Zeef het vocht door een doek en bewaar dit.
Snijd de koppen van de asperges en bewaar deze en snijd de asperges in stukken.

Stap 2

Smelt in een pan de boter en gaar op laag vuur de asperges.
Voeg de gevogeltebouillon toe en laat dit 5 min. doorkoken.

Stap 3

De room en het morillesvocht toevoegen en nogmaals doorkoken.
Pureer de soep met een staafmixer en zeef deze hierna.

Stap 4

Snijd de korsten van het brood en vervolgens in kleine blokjes. (broodsoldaatjes)
Soldaatjes in de koekenpan met olijfolie krokant bruinbakken, afkoelen op keukenpapier.

Stap 5

Katenspek in blokjes snijden en uitbakken zonder olie.
Courgette in blokjes snijden en kort blancheren.

Stap 6

Aspergekoppen in water met zout en klontje boter blancheren.
De morilles halveren, goed wassen en drogen.
Morilles licht aanfruiten en afblussen met de Madeira en dit volledig laten inkoken.

Stap 7

De soep nogmaals opkoken en met zout op smaak brengen.
Tot slot de geslagen room toevoegen.

Stap 8

Opmaak:
De morilles, aspergepunten, courgette, katenspek en broodsoldaatjes verdelen over 4 voorverwarmde soepborden.
Schenk hier de soep overheen.
Garneren met Tahoon cress of kervelblaadjes

Tip:
In plaats van morilles kun je ook bijvoorbeeld kastanjechampignons of oesterzwammen gebruiken.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges heel gezond zijn.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.