Asperge crèmesoep met morilles, katenspek, courgette en broodsoldaatjes


4 personen

Ingredienten
  • 4 asperges AAA
  • 30 gr. boter
  • 5 dl. gevogeltebouillon (geconcentreerd)
  • 5 dl. room
  • 2 eetl. geslagen room
  • 1 witte boterham
  • Olijfolie
  • ¼ courgette
  • 10 gr. morilles
  • 10 gr. boter
  • 1 dl. Madeira
  • Kervel
  • 25 gr. katenspek
  • Tahoon cress
Nieuws image
Stap 1

Week de morilles in lauw water.
Zeef het vocht door een doek en bewaar dit.
Snijd de koppen van de asperges en bewaar deze en snijd de asperges in stukken.

Stap 2

Smelt in een pan de boter en gaar op laag vuur de asperges.
Voeg de gevogeltebouillon toe en laat dit 5 min. doorkoken.

Stap 3

De room en het morillesvocht toevoegen en nogmaals doorkoken.
Pureer de soep met een staafmixer en zeef deze hierna.

Stap 4

Snijd de korsten van het brood en vervolgens in kleine blokjes. (broodsoldaatjes)
Soldaatjes in de koekenpan met olijfolie krokant bruinbakken, afkoelen op keukenpapier.

Stap 5

Katenspek in blokjes snijden en uitbakken zonder olie.
Courgette in blokjes snijden en kort blancheren.

Stap 6

Aspergekoppen in water met zout en klontje boter blancheren.
De morilles halveren, goed wassen en drogen.
Morilles licht aanfruiten en afblussen met de Madeira en dit volledig laten inkoken.

Stap 7

De soep nogmaals opkoken en met zout op smaak brengen.
Tot slot de geslagen room toevoegen.

Stap 8

Opmaak:
De morilles, aspergepunten, courgette, katenspek en broodsoldaatjes verdelen over 4 voorverwarmde soepborden.
Schenk hier de soep overheen.
Garneren met Tahoon cress of kervelblaadjes

Tip:
In plaats van morilles kun je ook bijvoorbeeld kastanjechampignons of oesterzwammen gebruiken.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges piepen als ze vers zijn als je ze tegen elkaar wrijft.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.