Aspergesalade met kalfsschnitzel




Ingredienten
  • 1 kg. gekookte Brabantse asperges
  • 200 gr. kalfsschnitzel
  • 50 gr. paneermeel
  • 2 eiwitten
  • 40 gr. boter
  • 1 eetl. olijfolie
  • 40 gr. komkommer
  • 100 gram gele- en choggia biet
  • 50 gram (gele) wortel
  • 50 gr. gemengde sla
  • 2 eetl. dressing
  • Zout en versgemalen peper
Nieuws image
Stap 1

Kruid de kalfsschnitzels met zout en peper, haal ze door losgeklopt eiwit en wentel ze vervolgens door paneermeel.

Stap 2

Verhit in een pan de boter en olijfolie, klop het overtollige paneermeel van de kalfsschnitzels en bak aan beide zijden in enkele minuten goudbruin en gaar.
Haal de kalfsschnitzels uit de pan, laat afkoelen op keukenpapier.

Stap 3

Snijd de komkommer, biet en wortel in reepjes of plakjes.

Stap 4

Opmaak:
Verdeel de sla over vier borden of kommen.
Leg er de in stukken gesneden asperges, komkommer, biet en wortel bij.
Snijd de kalfsschnitzels in dunne reepjes en leg ze bij de salade.
Lepel tenslotte de dressing over de salade.

Tip:  
Paneren van de schnitzel kan ook met panko (Japans broodkruim), eventueel gemengd met groene kruiden of specerijen.
Voor deze salade hoeven niet persé AA asperges gebruikt te worden.
Enkel A of zelfs B asperges volstaan prima!

Recepten

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Aspergesoep

Snijd de asperges in stukken.[...]

Salade van asperge met krokant eitje

Zet de frituurpan aan op 175 graden celsius.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Er vele rassen asperges zijn.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.