Eggs Benedict Florentine met asperges




Ingredienten
  • 8 gekookte asperges AA
  • 200 gr. verse bladspinazie
  • 50 gr. geklaarde boter
  • 20 gr. Bresc tomaten-bruschetta
  • 5 gr. Bresc freshly chopped Spanish garlic
  • 5 gr. Bresc freshly chopped shallot
  • 4 hele eieren
  • 4 eidooiers
  • 4 plakken briochebrood
  • 1 dl. witte wijn
  • Scheut azijn
  • Peper / zout / peperkorrels
Nieuws image
Stap 1

Snijd de gekookte asperges in stukjes van ca 3 cm. en roerbak dit gezamenlijk met de bladspinazie, de gehakte knoflook en sjalot.

Stap 2

Besmeer de plakken briochebrood met de tomaten-bruschetta en rooster dit in de oven.

Stap 3

Bedek de holte van vier eierdoppen met plastic keukenfolie en leg hierin een heel ei zonder schaal en knoop de folie goed dicht.

Stap 4

Pocheer deze zakjes met eieren in water wat tegen de kook aan is in ca 4 minuten.

Stap 5

Kook de witte wijn, een scheut azijn en wat peperkorrels in tot twee derde, dan zeven en laat dit dan afkoelen.

Stap 6

Klop de eidooiers “au bain-marie” met een garde op en voeg druppelsgewijs de ingekookte wijn (castric) toe tot er een luchtige massa ontstaan.

Stap 7

Voeg daarna onder voortdurend kloppen druppelsgewijs de geklaarde boter toe tot een heerlijke Hollandaisesaus.
Zet de saus tot gebruik op de werkbank weg.

Stap 8

Opmaak:
Leg de plakken briochebrood op voorverwarmde borden en verdeel het spinazie- aspergemengsel hierover.
Leg hierop de lauwwarme gepocheerde eieren en dresseer hierop een royale lepel van de Hollandaisesaus.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De asperge een eigen aspergemuseum heeft.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.