Eggs Benedict Florentine met asperges




Ingredienten
  • 8 gekookte asperges AA
  • 200 gr. verse bladspinazie
  • 50 gr. geklaarde boter
  • 20 gr. Bresc tomaten-bruschetta
  • 5 gr. Bresc freshly chopped Spanish garlic
  • 5 gr. Bresc freshly chopped shallot
  • 4 hele eieren
  • 4 eidooiers
  • 4 plakken briochebrood
  • 1 dl. witte wijn
  • Scheut azijn
  • Peper / zout / peperkorrels
Nieuws image
Stap 1

Snijd de gekookte asperges in stukjes van ca 3 cm. en roerbak dit gezamenlijk met de bladspinazie, de gehakte knoflook en sjalot.

Stap 2

Besmeer de plakken briochebrood met de tomaten-bruschetta en rooster dit in de oven.

Stap 3

Bedek de holte van vier eierdoppen met plastic keukenfolie en leg hierin een heel ei zonder schaal en knoop de folie goed dicht.

Stap 4

Pocheer deze zakjes met eieren in water wat tegen de kook aan is in ca 4 minuten.

Stap 5

Kook de witte wijn, een scheut azijn en wat peperkorrels in tot twee derde, dan zeven en laat dit dan afkoelen.

Stap 6

Klop de eidooiers “au bain-marie” met een garde op en voeg druppelsgewijs de ingekookte wijn (castric) toe tot er een luchtige massa ontstaan.

Stap 7

Voeg daarna onder voortdurend kloppen druppelsgewijs de geklaarde boter toe tot een heerlijke Hollandaisesaus.
Zet de saus tot gebruik op de werkbank weg.

Stap 8

Opmaak:
Leg de plakken briochebrood op voorverwarmde borden en verdeel het spinazie- aspergemengsel hierover.
Leg hierop de lauwwarme gepocheerde eieren en dresseer hierop een royale lepel van de Hollandaisesaus.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges piepen als ze vers zijn als je ze tegen elkaar wrijft.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.