Goulash van asperge


4 personen

Ingredienten
  • 16 witte Brabantse asperges
  • 500 ml groentebouillon
  • 30 gram roomboter
  • 1/4 rode paprika, in fijne brunoise gesneden
  • 1/4 gele paprika, in fijne brunoise gesneden
  • 1/4 groene paprika, in fijne brunoise gesneden
  • 1 eetl paprikapoeder
  • 50 ml wodka
  • 1 citroen, geraspt
  • 1 gram kummel
  • 2 gram tijm
  • 1 gram rozemarijn
  • 1 blaadje laurier
  • 2 gram jeneverbes
  • Aardappelzetmeel
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 8 x mini pita broodjes
Nieuws image
Stap 1

Schil de asperges, snijd ze eventueel iets bij aan de onderkant.

Stap 2

Zet de schillen op met de groente bouillon op laag vuur voor 20 minuten, om alle smaken te onttrekken. Zeef de bouillon en bewaar voor later.

Stap 3

Snijd de witte asperges in stukjes en bak ze met de boter aan in een ruime pan tot ze mooi goudbruin zijn. Voeg de paprika hier aan toe en bak zonder te kleuren voorzichtig mee. Doe er het mengsel bij van de paprikapoeder, wodka, citroen en alle kruiden en specerijen.

Stap 4

Blus af met de aspergebouillon en laat vervolgens zachtjes inkoken. Eventueel licht afbinden met in koud water opgeloste aardappelzetmeel.

Stap 5

Rol van de zachte geitenkaas ronde bonbons. Bak de pitabroodjes af volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Stap 6

Opmaak
Serveer de Goulash in voorverwarmde diepe borden. Verdeel er de geitenkaas bonbons over, en leg er de pitabroodjes bij.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Er vele rassen asperges zijn.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.