Asperges met gerookte eendenfilet, wortelcrème en granaatappelpitjes




Ingredienten
  • 1 kg. Brabantse asperges
  • 150 gr. eendenfilet gerookt
  • 100 gr. wortelcrème
  • 1 eetl. granaatappelpitjes
  • 100 gram romanesco bloemkool
  • ¼ komkommer
  • 50 gram rode biet, gekookt
  • 50 gram gele tomberry tomaatjes
  • 2 eetl. dressing
  • Cress shiso purper
Nieuws image
Stap 1

Schil de asperges, snijd de achterkant iets bij.

Stap 2

Breng water aan de kook met 10 à 12 gram zout per liter.
Kook de asperges 5 minuten en laat ze 15 minuten staan in het kookvocht.
Haal de asperges uit het kookvocht en laat ze afkoelen.

Stap 3

Snijd de romanesco bloemkool in kleine roosjes, blancheer ze enkele minuten en dompel ze in ijswater.

Stap 4

Snijd de komkommer en biet in dunne reepjes.

Stap 5

Rol de gerookte eendenfilet op in kleine rolletjes.

Stap 6

Opmaak:
Verdeel de asperges over vier borden.
Leg er de komkommer, biet en romanesco bloemkool bij.
Spuit met behulp van een spuitzak kleine bolletjes wortelpuree tussen de groenten.
Garneer met de tomaatjes, granaatappelpitjes en shiso purper.
Lepel er wat dressing over.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De asperge een eigen aspergemuseum heeft.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.