Asperges met gerookte eendenfilet, wortelcrème en granaatappelpitjes




Ingredienten
  • 1 kg. Brabantse asperges
  • 150 gr. eendenfilet gerookt
  • 100 gr. wortelcrème
  • 1 eetl. granaatappelpitjes
  • 100 gram romanesco bloemkool
  • ¼ komkommer
  • 50 gram rode biet, gekookt
  • 50 gram gele tomberry tomaatjes
  • 2 eetl. dressing
  • Cress shiso purper
Nieuws image
Stap 1

Schil de asperges, snijd de achterkant iets bij.

Stap 2

Breng water aan de kook met 10 à 12 gram zout per liter.
Kook de asperges 5 minuten en laat ze 15 minuten staan in het kookvocht.
Haal de asperges uit het kookvocht en laat ze afkoelen.

Stap 3

Snijd de romanesco bloemkool in kleine roosjes, blancheer ze enkele minuten en dompel ze in ijswater.

Stap 4

Snijd de komkommer en biet in dunne reepjes.

Stap 5

Rol de gerookte eendenfilet op in kleine rolletjes.

Stap 6

Opmaak:
Verdeel de asperges over vier borden.
Leg er de komkommer, biet en romanesco bloemkool bij.
Spuit met behulp van een spuitzak kleine bolletjes wortelpuree tussen de groenten.
Garneer met de tomaatjes, granaatappelpitjes en shiso purper.
Lepel er wat dressing over.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges piepen als ze vers zijn als je ze tegen elkaar wrijft.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.