Livar varkensfilet culinair met asperges en “La Trappe” saus




Ingredienten
  • 8 à 12 asperges, gekookt
  • 1 kilo Livar varkensfilet culinair
  • Zout en gemalen witte peper
  • 50 gram roomboter
  • 200 gram aardappelpuree
  • 1 flesje La Trappe dubbel bier
  • 1 deciliter bruine saus
  • 200 gram gemengde gekookte groenten zoals (gele) winterpeen, biet, haricot verts, romanesco
Nieuws image
Stap 1

Snijd de vetlaag van de filet culinair een beetje in en kruid met zout en witte peper.

Stap 2

Verwarm de boter in een braadpan en braad het vlees rondom aan.

Stap 3

Leg het vlees met de vetlaag naar boven en laat in een voorverwarmde oven garen tot ca. 80 oC kerntemperatuur.

Stap 4

Haal het vlees uit de oven, laat enkele minuten rusten en snijd 8 mooie plakken.

Stap 5

Giet het vet uit de pan, blus af met het bier, laat tot de helft inkoken en doe er de bruine saus bij.

Stap 6

Spuit warme aardappelpuree op voorverwarmde borden.

Stap 7

Leg hierop de asperges en de diverse groenten.

Stap 8

Leg als laatste het vlees op de borden.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Een bodemtemperatuur van +/- 20º optimaal is voor de groei.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.