Livar varkensburger met aspergekroepoek


4 personen

Ingredienten
  • 8 à 12 gekookte asperges
  • 4 Livar varkensburgers
  • 50 gram sla
  • 180 gram aspergestukken
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram ui
  • 1 eetlepel olie
  • 300 gram bloem
  • 150 gram tapiocameel
  • 50 mililiter kokosmelk
  • 1 ei
  • 1 theelepel zout
  • Bloem om te bestrooien
  • Olie om te frituren
Nieuws image
Stap 1

Kook de aspergestukjes goed gaar en laat ze uitlekken in een zeef.
Pel de knoflook en de ui en fruit ze gaar in de olie, zonder te kleuren.

Stap 2

Blender de gekookte asperges, samen met de ui en knoflook in een keukenmachine tot een gladde puree.
Meng in een kom de aspergepuree met de gezeefde bloem en tapiocameel, kokosmelk, ei en zout tot een glad stevig deeg* tot een gladde rol.

Stap 3

Snijd het deeg in dunne plakjes.

Elk plakje met bloem bestrooien en met een deegroller dun uitrollen.
Laat de plakjes enkele uren drogen.

Stap 4

Verhit de olie en frituur de plakjes goudbruin.
Bak de livarburgers in een grilpan aan beide kanten tot ze net gaar zijn.
Serveer de burger met wat sla tussen twee plakken kroepoek, samen met de asperges.

* Eventueel wat aspergekookvocht toevoegen.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges piepen als ze vers zijn als je ze tegen elkaar wrijft.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.