Aspergebitterballen met beenham en een remoulade-dip


4 personen

Ingredienten
  • 3 witte asperges, gekookt en in stukjes gesneden (aspergevocht bewaren
  • 3 groene asperges, gekookt en in stukjes gesneden (aspergevocht bewaren)
  • 50 gr. in reepjes gesneden beenham
  • 2 eieren
  • 25 gr. boter
  • 100 gr. bloem
  • 1½ dl. aspergevocht
  • 25 gr. kappertjes
  • 25 gr. augurk fijngesneden
  • ¼ bosje fijnghakte kervel
  • 1 theel. mosterd
  • 100 gr. mayonaise
Nieuws image
Stap 1

Verwarm de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en laat enkele minuten garen zonder te kleuren.
Voeg dan het koude aspergevocht al roerende toe en breng dit langzaam aan de kook.
Zodra het kookt voeg dan de asperges en beenham toe.

Stap 2

Doe dan massa in een schaal en dek dit af met plasticfolie.
Laat het mengsel afkoelen in de koeling.

Stap 3

Splits de eieren en zet het eiwit, de bloem en het paneermeel klaar in bakjes.
Haal het koude aspergemengsel uit de koelkast en draai hier mooie stevige balletjes van.

Stap 4

Wentel de balletjes eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en als laatste door de paneermeel, vervolgens nog een keer door het eiwit en paneermeel.

Stap 5

Frituur de aspergebitterballen in 4 à 5 minuten op 180° C. goudbruin.
Meng voor de remoulade-dip de mayonaise met de kappertjes, augurk, kervel en mosterd.

Stap 6

Opmaak:
Leuk om een klein dotje remouladesaus op de bitterbal te spuiten met een takje kervel.

Tip:
Lekker bij de borrel met olijven en gemarineerde asperges of als amuse te serveren.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Er vele rassen asperges zijn.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.