Aspergebitterballen met beenham en een remoulade-dip


4 personen

Ingredienten
  • 3 witte asperges, gekookt en in stukjes gesneden (aspergevocht bewaren
  • 3 groene asperges, gekookt en in stukjes gesneden (aspergevocht bewaren)
  • 50 gr. in reepjes gesneden beenham
  • 2 eieren
  • 25 gr. boter
  • 100 gr. bloem
  • 1½ dl. aspergevocht
  • 25 gr. kappertjes
  • 25 gr. augurk fijngesneden
  • ¼ bosje fijnghakte kervel
  • 1 theel. mosterd
  • 100 gr. mayonaise
Nieuws image
Stap 1

Verwarm de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en laat enkele minuten garen zonder te kleuren.
Voeg dan het koude aspergevocht al roerende toe en breng dit langzaam aan de kook.
Zodra het kookt voeg dan de asperges en beenham toe.

Stap 2

Doe dan massa in een schaal en dek dit af met plasticfolie.
Laat het mengsel afkoelen in de koeling.

Stap 3

Splits de eieren en zet het eiwit, de bloem en het paneermeel klaar in bakjes.
Haal het koude aspergemengsel uit de koelkast en draai hier mooie stevige balletjes van.

Stap 4

Wentel de balletjes eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en als laatste door de paneermeel, vervolgens nog een keer door het eiwit en paneermeel.

Stap 5

Frituur de aspergebitterballen in 4 à 5 minuten op 180° C. goudbruin.
Meng voor de remoulade-dip de mayonaise met de kappertjes, augurk, kervel en mosterd.

Stap 6

Opmaak:
Leuk om een klein dotje remouladesaus op de bitterbal te spuiten met een takje kervel.

Tip:
Lekker bij de borrel met olijven en gemarineerde asperges of als amuse te serveren.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De kop van een verse asperge gesloten dient te zijn.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.