Kreeft met citroenrisotto en asperges


4 personen

Ingredienten
  • 6 asperges, gekookt
  • 2 kreeften
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 gram ui, gesnipperd
  • 100 gram risotto rijst
  • 2 stuks mini-venkel
  • 1 citroen
Nieuws image
Stap 1

Kook de kreeften 3 minuten en laat in het kookvocht afkoelen.
Haal het  kreeftenvlees uit het pantser, snijd in stukjes. Bewaar het kreeftenkookvocht.

Stap 2

Snijd de asperges in stukjes en bewaar de koppen. Bewaar het aspergekookvocht.
Kook de mini-venkel met een beetje zout gaar.

Stap 3

Verwarm de olie in een pan, fruit de ui aan zonder te kleuren en voeg de risotto rijst toe.
Laat de rijst enkele minuten mee fruiten en blus af met het kookvocht van de asperges en kreeft.
Telkens een klein beetje, net zo lang tot de risotto gaar is maar nog smeuïg.

Stap 4

Voeg de gesneden stukjes asperge, sap van een halve citroen en 1 theelepel fijngesneden citroenschil toe.
Maak de aspergekoppen en kreeft warm in een klein beetje kookvocht.

Stap 5

Schep de risotto, evt. met behulp van een ronde steker in een voorverwarmd diep bord.
Leg er de stukjes kreeftenvlees, aspergekoppen en mini-venkel erbij.
Garneer evt. met een takje dille.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De verse asperge lichtglanzend en wit van kleur is.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.