Hotdog met gerookte tomatensaus en gedroogde asperges


4 personen

Ingredienten
  • 4 hotdog worstjes
  • 4 brioche broodjes
  • 15 gr. fijngesneden rode kool
  • 15 gr. fijngesneden witte kool
  • 5 gr. wortel in fijne julienne
  • 5 gr. gesnipperde ui
  • 3 eetl. dressing
  • 4 dungesneden en gedroogde asperges
  • Saus: (voor 25 hotdogs)
  • 500 gr. rijpe tomaten
  • 50 gr. rode uien
  • 100 gr. fijngesneden zongedroogde tomaatjes
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. balsamico azijn
  • ½ theel. versgemalen zwarte peper
  • ½ theel. zout
  • mespuntje kaneel
  • mespuntje gemalen venkelzaad
  • mespuntje cayennepeper
  • mespuntje gerookt paprikapoeder
Nieuws image
Stap 1

Bereiding hotdog:
Bak de hotdog worstjes enkele minuten in minimaal boter of olie.
Verwarm het broodje kort in een oven of doormidden gesneden in een pan.
Meng de kool, wortel en ui en maak dit aan met de dressing.

Stap 2

Bereiding tomatensaus:   
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de tomaten in kwarten en verwijder het harde gedeelte.
Snij de uien in grove stukken.
Doe alles in een groot bakblik of ovenvaste schaal.  Olie, balsamico, peper en zout erbij.
Rooster alles 30 minuten in de oven.
Haal de tomaten uit de oven en doe alles in een royale mengkom.
Pureer de saus met een staafmixer tot een gladde saus.
Voeg de kaneel, het venkelzaad en de cayennepeper en gerookt paprikapoeder naar smaak toe.

Stap 3

Opmaak:
Leg op de onderkant van het broodje de koolsalade, plaats hierop het worstje, vervolgens een royale lepel met de zelfgemaakte paprikasaus en als laatste de gedroogde asperges.
Zet het kapje er bovenop.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Er ongeveer twaalf asperges in een kilo AA kwaliteit zitten.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.