Hotdog met gerookte tomatensaus en gedroogde asperges


4 personen

Ingredienten
  • 4 hotdog worstjes
  • 4 brioche broodjes
  • 15 gr. fijngesneden rode kool
  • 15 gr. fijngesneden witte kool
  • 5 gr. wortel in fijne julienne
  • 5 gr. gesnipperde ui
  • 3 eetl. dressing
  • 4 dungesneden en gedroogde asperges
  • Saus: (voor 25 hotdogs)
  • 500 gr. rijpe tomaten
  • 50 gr. rode uien
  • 100 gr. fijngesneden zongedroogde tomaatjes
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. balsamico azijn
  • ½ theel. versgemalen zwarte peper
  • ½ theel. zout
  • mespuntje kaneel
  • mespuntje gemalen venkelzaad
  • mespuntje cayennepeper
  • mespuntje gerookt paprikapoeder
Nieuws image
Stap 1

Bereiding hotdog:
Bak de hotdog worstjes enkele minuten in minimaal boter of olie.
Verwarm het broodje kort in een oven of doormidden gesneden in een pan.
Meng de kool, wortel en ui en maak dit aan met de dressing.

Stap 2

Bereiding tomatensaus:   
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de tomaten in kwarten en verwijder het harde gedeelte.
Snij de uien in grove stukken.
Doe alles in een groot bakblik of ovenvaste schaal.  Olie, balsamico, peper en zout erbij.
Rooster alles 30 minuten in de oven.
Haal de tomaten uit de oven en doe alles in een royale mengkom.
Pureer de saus met een staafmixer tot een gladde saus.
Voeg de kaneel, het venkelzaad en de cayennepeper en gerookt paprikapoeder naar smaak toe.

Stap 3

Opmaak:
Leg op de onderkant van het broodje de koolsalade, plaats hierop het worstje, vervolgens een royale lepel met de zelfgemaakte paprikasaus en als laatste de gedroogde asperges.
Zet het kapje er bovenop.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

AA asperges worden beoordeeld op de lengte en doorsnede.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.