Verse pasta met kreeft, asperges, gebakken paddenstoelen en basilicum




Ingredienten
  • 1 kg. gekookte asperges AA
  • 20 gr. boter
  • Zout
  • 2 kreeften van ca. 500 gr. elk
  • 1 blaadje laurier
  • 50 gr. wortel
  • 40 gr. bleekselderij
  • 1 theel. koriander zaadjes
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 100 gr. cantharellen
  • 50 gr. wortel, in dunne reepjes
  • 50 gr. bleekselderij, in dunne reepjes
  • 1 eetl. roomboter
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 dl. gevogeltebouillon
  • 50 ml. room
  • 300 gr. tagliatelle
  • 50 gr. Parmezaanse kaas
  • 5 blaadjes verse basilicum
Nieuws image
Stap 1

Breng water met laurier, wortel, bleekselderij, korianderzaadjes en de cayennepeper aan de kook in een ruime pan.
Doe hier de kreeften in en laat dit onder deksel 5 min. koken. Neem de pan van het vuur en laat de kreeft in het vocht afkoelen.

Stap 2

Haal dan het staartvlees vanaf de staartpunt in zijn geheel uit het pantser.
Verwijder vervolgens de bruingrijze lobben.
Kneus de scharen en haal het vlees eruit.

Stap 3

Borstel de cantharellen schoon en bak ze samen met de wortel en bleekselderij-reepjes in boter.
Voeg de gevogeltebouillon en room toe en laat het geheel tot een saus inkoken.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Stap 4

Kook de tagliatelle 'al dente' volgens gebruiksaanwijzing.

Stap 5

Verwarm de asperges in wat kookvocht.
Verwarm de pasta; schep er het groenten-mengsel doorheen en de in stukjes gesneden kreeft.

Stap 6

Opmaak:
Verdeel de tagliatelle over vier voorverwarmde borden.
Leg hier de warme asperges op.
Bestrooi met Parmezaanse kaas, gesneden basilicum en besprenkel met olijfolie.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De asperge een warmteminnend gewas is.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.