Verse pasta met kreeft, asperges, gebakken paddenstoelen en basilicum




Ingredienten
  • 1 kg. gekookte asperges AA
  • 20 gr. boter
  • Zout
  • 2 kreeften van ca. 500 gr. elk
  • 1 blaadje laurier
  • 50 gr. wortel
  • 40 gr. bleekselderij
  • 1 theel. koriander zaadjes
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 100 gr. cantharellen
  • 50 gr. wortel, in dunne reepjes
  • 50 gr. bleekselderij, in dunne reepjes
  • 1 eetl. roomboter
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 dl. gevogeltebouillon
  • 50 ml. room
  • 300 gr. tagliatelle
  • 50 gr. Parmezaanse kaas
  • 5 blaadjes verse basilicum
Nieuws image
Stap 1

Breng water met laurier, wortel, bleekselderij, korianderzaadjes en de cayennepeper aan de kook in een ruime pan.
Doe hier de kreeften in en laat dit onder deksel 5 min. koken. Neem de pan van het vuur en laat de kreeft in het vocht afkoelen.

Stap 2

Haal dan het staartvlees vanaf de staartpunt in zijn geheel uit het pantser.
Verwijder vervolgens de bruingrijze lobben.
Kneus de scharen en haal het vlees eruit.

Stap 3

Borstel de cantharellen schoon en bak ze samen met de wortel en bleekselderij-reepjes in boter.
Voeg de gevogeltebouillon en room toe en laat het geheel tot een saus inkoken.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Stap 4

Kook de tagliatelle 'al dente' volgens gebruiksaanwijzing.

Stap 5

Verwarm de asperges in wat kookvocht.
Verwarm de pasta; schep er het groenten-mengsel doorheen en de in stukjes gesneden kreeft.

Stap 6

Opmaak:
Verdeel de tagliatelle over vier voorverwarmde borden.
Leg hier de warme asperges op.
Bestrooi met Parmezaanse kaas, gesneden basilicum en besprenkel met olijfolie.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De kop van een verse asperge gesloten dient te zijn.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.