Wentelteefjes met bacon en asperges


4 personen

Ingredienten
  • 3 eieren
  • 2 dl. melk
  • 2 dl. asperge-kookvocht
  • 8 sneetjes wit (brioche) brood
  • 12 Brabantse asperges, gekookt
  • 50 gr. boter
  • 4 plakjes Livar bacon
  • 2 eetl. zwarte bessen confiture
  • kervel
Nieuws image
Stap 1

Kook het asperge-kookvocht in tot de helft.
Klop de eieren, de melk en het aspergevocht los in een diep bord.
Snij de korstjes van het brood.

Stap 2

Wentel de sneetjes brood éen voor éen door het eimengsel en stapel ze op een bord.
Schenk de rest van het eimengsel over de broodstapel.
Laat dit enkele minuten intrekken.

Stap 3

Verhit de helft van de boter in een ruime koekenpan en bak de wentelteefjes aan beide zijden goudbruin.
Haal ze uit de pan en hou ze warm.
Bak in de pan de Livar bacon crispy en leg ze op keukenpapier.

Stap 4

Opmaak:
Leg de wentelteefjes op voorverwarmde borden, smeer er dun een laagje confiture op, hierop de doormidden gesneden warme asperges en als laatste het plakje Livar spek.
Garneer met een takje kervel.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges bij de helft van de asperge-eters een speciaal luchtje nalaten bij het plassen.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.