Wentelteefjes met bacon en asperges


4 personen

Ingredienten
  • 3 eieren
  • 2 dl. melk
  • 2 dl. asperge-kookvocht
  • 8 sneetjes wit (brioche) brood
  • 12 Brabantse asperges, gekookt
  • 50 gr. boter
  • 4 plakjes Livar bacon
  • 2 eetl. zwarte bessen confiture
  • kervel
Nieuws image
Stap 1

Kook het asperge-kookvocht in tot de helft.
Klop de eieren, de melk en het aspergevocht los in een diep bord.
Snij de korstjes van het brood.

Stap 2

Wentel de sneetjes brood éen voor éen door het eimengsel en stapel ze op een bord.
Schenk de rest van het eimengsel over de broodstapel.
Laat dit enkele minuten intrekken.

Stap 3

Verhit de helft van de boter in een ruime koekenpan en bak de wentelteefjes aan beide zijden goudbruin.
Haal ze uit de pan en hou ze warm.
Bak in de pan de Livar bacon crispy en leg ze op keukenpapier.

Stap 4

Opmaak:
Leg de wentelteefjes op voorverwarmde borden, smeer er dun een laagje confiture op, hierop de doormidden gesneden warme asperges en als laatste het plakje Livar spek.
Garneer met een takje kervel.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De tweede donderdag van april het landelijke aspergeseizoen officieel van start gaat.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.