4 personen
- 3 eieren
- 2 dl. melk
- 2 dl. asperge-kookvocht
- 8 sneetjes wit (brioche) brood
- 12 Brabantse asperges, gekookt
- 50 gr. boter
- 4 plakjes Livar bacon
- 2 eetl. zwarte bessen confiture
- kervel
Kook het asperge-kookvocht in tot de helft.
Klop de eieren, de melk en het aspergevocht los in een diep bord.
Snij de korstjes van het brood.
Wentel de sneetjes brood éen voor éen door het eimengsel en stapel ze op een bord.
Schenk de rest van het eimengsel over de broodstapel.
Laat dit enkele minuten intrekken.
Verhit de helft van de boter in een ruime koekenpan en bak de wentelteefjes aan beide zijden goudbruin.
Haal ze uit de pan en hou ze warm.
Bak in de pan de Livar bacon crispy en leg ze op keukenpapier.
Opmaak:
Leg de wentelteefjes op voorverwarmde borden, smeer er dun een laagje confiture op, hierop de doormidden gesneden warme asperges en als laatste het plakje Livar spek.
Garneer met een takje kervel.
Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]
Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]
Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]