Gerookte zalm met asperges


4 personen

Ingredienten
  • 12 gekookte asperges
  • 400 gram gerookte zalm, gesneden
  • 50 gram gemengde sla
  • 2 theelepels balsamico azijn
  • 2 eetlepels mosterddressing
  • 1 gele winterpeen, gekookt
  • 1 bakje borage cress
  • 1 limoen, in plakjes
Nieuws image
Stap 1

Spreid plasticfolie uit over een snijplank.
Leg 200 gram plakken zalm naast elkaar op het plastic.
Maak de sla aan met de balsamico azijn en verdeel de helft over de gerookte zalm.
Leg hier vervolgens 6 drooggedepte asperges op en rol de zalm, met behulp van de folie op tot een rol.
Maak op deze manier nog een tweede rol en leg ze een half uurtje in de koelkast.

Stap 2

Bestrijk met behulp van een kwastje vier borden met de mosterddressing.
Snijd elke zalmrol in twee porties en leg ze op de borden.
Garneer met de gele winterpeen, borage cress en plakjes limoen.
Garneer evt. met gedroogde asperges.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges piepen als ze vers zijn als je ze tegen elkaar wrijft.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.