Gerookte zalm met asperges


4 personen

Ingredienten
  • 12 gekookte asperges
  • 400 gram gerookte zalm, gesneden
  • 50 gram gemengde sla
  • 2 theelepels balsamico azijn
  • 2 eetlepels mosterddressing
  • 1 gele winterpeen, gekookt
  • 1 bakje borage cress
  • 1 limoen, in plakjes
Nieuws image
Stap 1

Spreid plasticfolie uit over een snijplank.
Leg 200 gram plakken zalm naast elkaar op het plastic.
Maak de sla aan met de balsamico azijn en verdeel de helft over de gerookte zalm.
Leg hier vervolgens 6 drooggedepte asperges op en rol de zalm, met behulp van de folie op tot een rol.
Maak op deze manier nog een tweede rol en leg ze een half uurtje in de koelkast.

Stap 2

Bestrijk met behulp van een kwastje vier borden met de mosterddressing.
Snijd elke zalmrol in twee porties en leg ze op de borden.
Garneer met de gele winterpeen, borage cress en plakjes limoen.
Garneer evt. met gedroogde asperges.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges bij de helft van de asperge-eters een speciaal luchtje nalaten bij het plassen.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.