Krokante ijsbollen met een sabayon van La Trappe witte trappist


4 personen

Ingredienten
  • 1 pak vanille-roomijs
  • 4 eiwitten, 4 eierdooiers
  • 50 gr. poedersuiker
  • 200 gr. amandelschaafsel
  • Olie om te frituren
  • 100 gr. kristalsuiker
  • 2 dl. La Trappe witte trappist
  • 4 aspergekoppen, gekaramelliseerd
  • 200 gr. rood fruit
  • 8 à 12 macarons
Nieuws image
Stap 1

Vorm met de ijsknijper vier bollen ijs.
Rol ze met de hand extra mooi rond en laat ze goed aanvriezen.

Stap 2

Rol de diepgevroren ijsbollen door de met het poedersuiker vermengde eiwit.
Rol ze daarna door het zeer fijne amandelschaafsel.

Stap 3

Laat goed hard worden in de vriezer en herhaal deze handeling nog een keer.
Frituur na de laatste keer de hard bevroren bollen enkele seconden in de hete olie.

Stap 4

Klop de eierdooiers en de suiker in een grote kom met een mixer tot de suiker is opgelost en het mengsel bleek en romig is.
Zet de kom op een pan met heet water die op een laag vuur staat (au bain marie).
Schenk al kloppend het bier bij het eierdooiermengsel en klop met de mixer tot het mengsel gebonden, gaar en schuimig is.

Stap 5

Opmaak:
Leg de bollen op koude borden, giet er de sabayon bij en garneer met het rood fruit, macarons en de in wat honing gekaramelliseerde aspergekoppen.

Tip:
In plaats van geschaafde amandelen kan ook geschaafde kokos gebruikt worden.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Een bodemtemperatuur van +/- 20º optimaal is voor de groei.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.