Loempia met asperges, gekookte ham, ei en mosterd-kerrie mayonaise


4 personen

Ingredienten
  • 8 gekookte asperges AA
  • 4 grote loempiavellen
  • 1 losgeklopt ei
  • 100 gr. gekookte aspergeham
  • 2 hardgekookte eieren, fijngehakt
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 1 eetl. grove mosterd
  • 300 gr. mayonaise
  • 1 krop little gem sla (of mooie kropsla)
  • 50 gr. enoki paddenstoelen
Nieuws image
Stap 1

Leg 1 loempiavel met de punt naar beneden op je werkblad en bestrijk de randen met het losgeklopt ei.
Leg in het midden van het vel wat van de ham en het fijngehakte ei.

Stap 2

Snijd 1 asperge doormidden, dep deze droog met keukenpapier en leg deze naast elkaar op het loempiavel.
Vouw dit op tot een loempia

Stap 3

Frituur de loempia’s op 170° C. tot deze mooi bruin en krokant zijn.
Meng het kerriepoeder en de mosterd met de mayonaise.

Stap 4

Opmaak:
Snijd de loempia schuin doormidden, zet éen helft rechtop en leg er de andere helft schuin tegenaan.
Garneer het af met de little gem sla, de enoki paddenstolen en wat dotjes van de mosterd-kerrie mayonaise.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De tweede donderdag van april het landelijke aspergeseizoen officieel van start gaat.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.