Loempia met asperges, gekookte ham, ei en mosterd-kerrie mayonaise


4 personen

Ingredienten
  • 8 gekookte asperges AA
  • 4 grote loempiavellen
  • 1 losgeklopt ei
  • 100 gr. gekookte aspergeham
  • 2 hardgekookte eieren, fijngehakt
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 1 eetl. grove mosterd
  • 300 gr. mayonaise
  • 1 krop little gem sla (of mooie kropsla)
  • 50 gr. enoki paddenstoelen
Nieuws image
Stap 1

Leg 1 loempiavel met de punt naar beneden op je werkblad en bestrijk de randen met het losgeklopt ei.
Leg in het midden van het vel wat van de ham en het fijngehakte ei.

Stap 2

Snijd 1 asperge doormidden, dep deze droog met keukenpapier en leg deze naast elkaar op het loempiavel.
Vouw dit op tot een loempia

Stap 3

Frituur de loempia’s op 170° C. tot deze mooi bruin en krokant zijn.
Meng het kerriepoeder en de mosterd met de mayonaise.

Stap 4

Opmaak:
Snijd de loempia schuin doormidden, zet éen helft rechtop en leg er de andere helft schuin tegenaan.
Garneer het af met de little gem sla, de enoki paddenstolen en wat dotjes van de mosterd-kerrie mayonaise.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De asperge een warmteminnend gewas is.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.