Asperges met gebraden kwartel en tagliatelle




Ingredienten
  • 1 kg. Brabantse asperges
  • 4 Franse scharrel kwartels
  • 50 gr. boter
  • 2 eetl. olijfolie
  • 400 gr. verse tagliatelle
  • 50 gr. sjalotten
  • 1 dl. room
  • 2 eetl. pesto
  • 50 gram Gruyère kaas
  • 2 choggia biet, gekookt
  • Zout, peper
Nieuws image
Stap 1

Schil de asperges, snijd de achterkant iets bij.
Breng water aan de kook met 10 à 12 gram zout per liter,
Kook de asperges 5 minuten en laat ze 15 minuten staan in het kookvocht.

Stap 2

Verhit boter en 1 el. olie in een braadpan.
Kruid de kwartels met peper en zou en braad ze langzaam  rondom bruin en gaar ze ca.10 minuten onder deksel.
Haal de kwarteltjes uit de pan, snijd de boutjes van het karkas en stoof deze nog 20 minuten in de braadpan op laag vuur onder deksel.
Snijd ondertussen de borstjes van de karkassen.

Stap 3

Kook de tagliatelle in een ruime pan in licht gezouten water beetgaar.
Verwarm de olijfolie, fruit er de sjalotten in en blus af met room.
Laat de room inkoken en doe er de tagliatelle, pesto, in stukken gesneden asperges en geraspte Gruyère kaas bij.

Stap 4

Opmaak:
Schep de tagliatelle op warme borden, leg er de kwartelborsten en gestoofde kwartelboutjes bij.
Garneer met kervel en plakjes choggia biet.

Recepten

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Aspergesoep

Snijd de asperges in stukken.[...]

Salade van asperge met krokant eitje

Zet de frituurpan aan op 175 graden celsius.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De beste kwaliteit asperge de AA kwaliteit is.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.