Magnum van aspergeparfait, witte chocolade en hazelnootkrokant




Ingredienten
  • 300 asperges AA
  • 5 dl. room
  • 50 gr. kristalsuiker
  • 300 gr. witte basterdsuiker
  • 3 eidooiers
  • ½ dl. aspergelikeur (branderij IJsvogel)
  • 100 gr. witte chocoladecouverture
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 50 gr. hazelnootkrokant
  • 4 stuks gekookte asperges AA
  • 1 eetl. water
  • 1 eetl. room
  • verse frambozen en bosbessen
  • Benodigdheden:
  • magnum ijs-vormpjes
  • stokjes
Nieuws image
Stap 1

Kook de asperges met 3 dl. room en de kristalsuiker tot deze gaar zijn.
Laat ze even afkoelen en blender ze met een staafmixer tot een puree en bewaar daarna in de koelkast.

Stap 2

Klop de overige 2 dl. room lobbig en zet ook koel weg.

Stap 3

Klop de eidooiers met 100 gr. basterdsuiker “au bain-marie” luchtig tot ongeveer 37° C., haal de pan van het vuur en klop geleidelijk koud en luchtig.

Stap 4

Spatel de aspergemousse vervolgens voorzichtig om met de opgeklopte slagroom, de aspergelikeur en het eimengsel.
Stort deze massa in de ijs-vormpjes en steek er de stokjes in, vries dit in voor minimaal 24 uur.

Stap 5

Smelt de witte chocoladecouverture met wat zonnebloemolie “au bain-marie” totdat deze goed vloeibaar is.
Zodra de magnums goed bevroren zijn door deze door de gesmolten chocolademassa halen en bestrooien met de hazelnootkrokant.

Stap 6

Maak van de overgebleven basterdsuiker, room en water een lichtkleurende karamel.
Wentel hierin de 4 hele drooggedepte asperges enkele malen doorheen en laat dan afkoelen.

Stap 7

Opmaak:
Leg een karamel-asperge op het bord en zet daarbij twee magnums.
Garneer het geheel af met wat frambozen, bosbessen en stukjes karamel.

Tip:
Je kunt de aspergeparfait in elke willekeurige vorm storten en invriezen, bijvoorbeeld een met plastic folie beklede cakevorm of bakblik.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges piepen als ze vers zijn als je ze tegen elkaar wrijft.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.