Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal


4 personen

Ingredienten
  • 12 asperges, geschild en in stukjes van 1 cm. gesneden (aspergepunten apart houden)
  • 2 eetl. olie
  • ½ gesnipperd ui
  • 100 gr. gedroogde pomodori tomaat op olie
  • 1 takje tijm
  • 4 eieren
  • 200 ml. room
  • 10 gr. zout
  • 60 gr. zeekraal
  • 100 gr. Hollandse garnalen
Nieuws image
Stap 1

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes.
Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig zacht zijn.
Meng op het laatst de in blokjes gesneden pomodori tomaat en tijmblaadjes erdoor.
Laat het mengsel afkoelen.

Stap 2

Meng in een schaal de eieren met de room en het zout, goed doorkloppen.
Verdeel in vier ovenschaaltjes het aspergemengsel met de aspergepunten in het midden, verdeel hier het room-eimengsel langzaam over.

Stap 3

Plaats de schaaltjes in een oven van 170º C. en bak de soufflé in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Let op: de oven tijdens het bakken van de soufflé’s niet openen.
Bak de zeekraal kort in de olijfolie en doe op het laatste moment de garnaaltjes erbij.

Stap 4

Opmaak:
Garneer de aspergesoufflé uit de oven met de zeekraal en garnaaltjes.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Asperges met piepkuiken, oester en Hollandaise saus

Snij het borstvlees en de poten van het karkas van de piepkuikens, kruid het vlees met zout en versgemalen peper. Verhit de boter in een pan en braad[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Er vele rassen asperges zijn.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.