Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal


4 personen

Ingredienten
  • 12 asperges, geschild en in stukjes van 1 cm. gesneden (aspergepunten apart houden)
  • 2 eetl. olie
  • ½ gesnipperd ui
  • 100 gr. gedroogde pomodori tomaat op olie
  • 1 takje tijm
  • 4 eieren
  • 200 ml. room
  • 10 gr. zout
  • 60 gr. zeekraal
  • 100 gr. Hollandse garnalen
Nieuws image
Stap 1

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes.
Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig zacht zijn.
Meng op het laatst de in blokjes gesneden pomodori tomaat en tijmblaadjes erdoor.
Laat het mengsel afkoelen.

Stap 2

Meng in een schaal de eieren met de room en het zout, goed doorkloppen.
Verdeel in vier ovenschaaltjes het aspergemengsel met de aspergepunten in het midden, verdeel hier het room-eimengsel langzaam over.

Stap 3

Plaats de schaaltjes in een oven van 170º C. en bak de soufflé in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Let op: de oven tijdens het bakken van de soufflé’s niet openen.
Bak de zeekraal kort in de olijfolie en doe op het laatste moment de garnaaltjes erbij.

Stap 4

Opmaak:
Garneer de aspergesoufflé uit de oven met de zeekraal en garnaaltjes.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Een bodemtemperatuur van +/- 20º optimaal is voor de groei.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.