Risottokoekjes met asperges en Hollandse garnalen




Ingredienten
  • 700 gr. gekookte asperges AA
  • 150 gr. risottorijst
  • 15 gr. gesnipperde sjalot
  • 4½ dl. aspergekookvocht
  • 20 gr. boter
  • 1 theel. fijngesneden dragon
  • 1 gesplitst ei
  • 100 gr. Hollandse garnalen
  • 1 eetl. mayonaise
  • 1 theel. mosterd
  • Panko of paneermeel
  • Zonnebloemolie
  • Zeebanaantjes of zeekraal
Nieuws image
Stap 1

Snijd van de achterkanten van de gekookte asperges dunne plakjes.
Verhit wat zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de risottorijst samen met de gesnipperde sjalot enkele minuten op laag vuur, zonder dat deze verkleuren.

Stap 2

Voeg steeds in delen het aspergekookvocht toe onder voortdurend roeren tot een romige massa ontstaat.
Kook dit gaar in ca. 18 à 20 minuten.

Stap 3

Roer de stukjes asperges, boter, dragon, eidooier en 75 gr. van de garnalen door de risotto.
Haal deze van het vuur en laat dit afkoelen.

Stap 4

Vorm 12 gelijkmatige koekjes van de afgekoelde risotto, haal deze door het losgeklopte eiwit en daarna door de panko of paneermeel.

Stap 5

Bak de koekjes krokant en goudbruin in hete olie.

Stap 6

Roer de mayonaise en mosterd door elkaar en zet dit koel.

Stap 7

Opmaak:
Verwarm de asperges en leg deze op vier voorverwarmde borden.
Plaats hierop de risottokoekjes en garneer dit met zeebanaantjes of zeekraal, de garnalen en de mosterd-mayonaise.

Recepten

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Aspergesoep

Snijd de asperges in stukken.[...]

Salade van asperge met krokant eitje

Zet de frituurpan aan op 175 graden celsius.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Een bodemtemperatuur van +/- 20º optimaal is voor de groei.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.