Aspergerisotto met venkel en gegratineerde asperges




Ingredienten
  • 1,5 kg. Brabantse asperges
  • 2 eetl. Olijfolie
  • 100 gr. risotto rijst
  • 1 fijngesneden sjalotje
  • 2 dl asperge kookvocht
  • 1 dl. room
  • 4 stuks mini of 2 normale venkel knollen
  • 150 gram Pecorino kaas
  • 50 gram ongezouten roomboter
Nieuws image
Stap 1

Schil de asperges en snijd ze doormidden.

Stap 2

Kook de bovenste helft (koppen) van de asperges 3 à 5 minuten in licht gezouten water en laat afkoelen in het kookvocht.

Stap 3

Snijd de overige asperges (onderkant) in stukjes.

Stap 4

Fruit het sjalotje in een pan aan in de olijfolie, voeg de risotto toe en fruit dit ook even mee.

Stap 5

Voeg het asperge kookvocht en room toe en kook de risotto verder gaar.

Stap 6

Kook ondertussen de venkel gaar in licht gezouten water en houd warm.

Stap 7

Rasp de pecorino kaas.

Stap 8

Haal de asperge koppen uit het kookvocht, dep ze droog en wentel ze door de geraspte kaas.

Stap 9

Gratineer de asperges in een hete oven of onder de grill.

Stap 10

Roer de overgebleven kaas door de risotto, samen met de boter.

Stap 11

Opmaak:
Schep de risotto op voorverwarmde borden.
Leg er de venkel bij en de gegratineerde asperges.
Bestrooi met groene kruiden of krokante zeewier.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De asperge een eigen aspergemuseum heeft.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.