Aspergerisotto met venkel en gegratineerde asperges




Ingredienten
  • 1,5 kg. Brabantse asperges
  • 2 eetl. Olijfolie
  • 100 gr. risotto rijst
  • 1 fijngesneden sjalotje
  • 2 dl asperge kookvocht
  • 1 dl. room
  • 4 stuks mini of 2 normale venkel knollen
  • 150 gram Pecorino kaas
  • 50 gram ongezouten roomboter
Nieuws image
Stap 1

Schil de asperges en snijd ze doormidden.

Stap 2

Kook de bovenste helft (koppen) van de asperges 3 à 5 minuten in licht gezouten water en laat afkoelen in het kookvocht.

Stap 3

Snijd de overige asperges (onderkant) in stukjes.

Stap 4

Fruit het sjalotje in een pan aan in de olijfolie, voeg de risotto toe en fruit dit ook even mee.

Stap 5

Voeg het asperge kookvocht en room toe en kook de risotto verder gaar.

Stap 6

Kook ondertussen de venkel gaar in licht gezouten water en houd warm.

Stap 7

Rasp de pecorino kaas.

Stap 8

Haal de asperge koppen uit het kookvocht, dep ze droog en wentel ze door de geraspte kaas.

Stap 9

Gratineer de asperges in een hete oven of onder de grill.

Stap 10

Roer de overgebleven kaas door de risotto, samen met de boter.

Stap 11

Opmaak:
Schep de risotto op voorverwarmde borden.
Leg er de venkel bij en de gegratineerde asperges.
Bestrooi met groene kruiden of krokante zeewier.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Een bodemtemperatuur van +/- 20º optimaal is voor de groei.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.