Kroningscocktail van asperges, kemperhoen en appel


Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingredienten
  • 7 gehalveerde beetgare B klasse aspergestukjes van ca 6 cm lengte
  • 50 % beetgare aspergestukjes
  • 25 % stukjes appel Cox Orange of Wellant
  • 25 % stukjes lichtgebraden filet van bio Kemper Landhoen
  • ( alles brunoise gesneden en op smaak gebracht )
  • Saus:
  • stevige mayonaise gekleurd met nat van peterselie
  • scheutje Chartreuse Vert likeur
  • scheutje Dry Sherry
  • scheutje gembersiroop
  • mespunt cayenne peper
Nieuws image
Stap 1

Vul het glas met de gemengde ingrediënten

Stap 2

Saus eroverheen napperen

Stap 3

Bekleed daarna het cocktailglas met de zeven beetgare gehalveerde asperges

Stap 4

Garneer de cocktail met flinterdunne gedroogde sinaasappel-puntjes ( als een kroontje )

Stap 5

Serveer de cocktail met Melba toast

Stap 6

Creatie:
Léon Ribbens, meesterkok en fondateur Brabants Asperge Genootschap.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges piepen als ze vers zijn als je ze tegen elkaar wrijft.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.