Kroningscocktail van asperges, kemperhoen en appel


Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingredienten
  • 7 gehalveerde beetgare B klasse aspergestukjes van ca 6 cm lengte
  • 50 % beetgare aspergestukjes
  • 25 % stukjes appel Cox Orange of Wellant
  • 25 % stukjes lichtgebraden filet van bio Kemper Landhoen
  • ( alles brunoise gesneden en op smaak gebracht )
  • Saus:
  • stevige mayonaise gekleurd met nat van peterselie
  • scheutje Chartreuse Vert likeur
  • scheutje Dry Sherry
  • scheutje gembersiroop
  • mespunt cayenne peper
Nieuws image
Stap 1

Vul het glas met de gemengde ingrediënten

Stap 2

Saus eroverheen napperen

Stap 3

Bekleed daarna het cocktailglas met de zeven beetgare gehalveerde asperges

Stap 4

Garneer de cocktail met flinterdunne gedroogde sinaasappel-puntjes ( als een kroontje )

Stap 5

Serveer de cocktail met Melba toast

Stap 6

Creatie:
Léon Ribbens, meesterkok en fondateur Brabants Asperge Genootschap.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Er ongeveer twaalf asperges in een kilo AA kwaliteit zitten.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.