Yellowtail kingfish met asperges en Hollandaise saus




Ingredienten
  • 2 kg. gekookte asperges AA
  • 400 gr. yellowtail* kingfishfilet
  • 1 kleine Romanesco bloemkool
  • 8 à 12 mini bospeen
  • 1 dl. Hollandaise saus
  • 50 gr. gedopte Edame boontjes
  • 50 gr. boter
  • Zeezout & peper
Nieuws image
Stap 1

Snijd de kingfish filet in dunne plakjes en leg deze dakpansgewijs op een ingevette ovenbakplaat en dek dit af met plastic folie.
Blancheer de bospeen, Romanesco bloemkool en Edame boontjes.

Stap 2

Verwarm de Hollandaise saus, giet deze in een syphon en belucht deze met een gaspatroon.
Stoof de gemengde groenten op met een klontje boter en breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Zet de bakplaat met filets (plastic verwijderen) in een hete oven, bij voorkeur onder de grill of brand de filets af met een crème brûlée brander.
Op smaak brengen met wat zeezout.

Stap 4

Opmaak:
Verdeel de warme asperges over de voorverwarmde borden.
Drapeer hierop de filets van kingfish en leg er de gemengde groenten omheen.
Spuit er met de syphon wat van de Hollandaise saus bij.

Tip:
Garneer eventueel met wat truffelpareltjes en cress.
U kunt de Hollandaise saus extra op smaak brengen met groene pesto of Bresc chimichurri.
U dient de saus dan wel eerst te zeven voordat u deze in de syphon doet.

*Yellowtail Kingfish
is een in ons land nog vrij onbekende zoutwater witvis, familie van de horsmakrelen.
In de Japanse keuken bekend onder de naam hamachi, wordt deze daar veel gebruikt in de sushi.
In het wild gevangen in de zeeën rond Australië, maar sinds enkele jaren ook gekweekt in onze provincie Zeeland.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Een bodemtemperatuur van +/- 20º optimaal is voor de groei.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.