Asperge carbonara met Livar buikspek en krokant van pecorino




Ingredienten
  • 8 dikke asperges
  • 400 gram Livar buikspek
  • 3 tenen knoflook
  • 40 gr. rode ui
  • 3 eigelen
  • 100 gram pecorino kaas, geraspt
  • 10 gr. gehakte peterselie
  • peper en zout
  • postelein om af te garneren
Nieuws image
Stap 1

Snijd het buikspek aan de bovenkant gekruist in en peper en zout het en leg het in een oven bestendige bak met 1 cm water en de geplette knoflook tenen.

Stap 2

Bak het buikspek 3,5 uur af in een voorverwarmde oven van 150°Celsius.
Snijd mooie blokken van het spek en gebruik de afsnijdsels om de carbonara vulling mee te maken.

Stap 3

Bak de afsnijdsels aan en doe er de gesnipperde rode ui bij, haal van het vuur en voeg de eigelen toe.
Leg de geraspte pecorino dun op bakpapier en bak dit in ongeveer 10 minuten krokant in een voorverwarmde oven van 170°Celsius.

Stap 4

Schil de asperges en kook de schillen 1 minuut in 1 liter water.
Zeef het vocht en bewaar dit om de asperge tagliatelle in af te koken.

Stap 5

Schil met een dunschiller heel de asperge op van 2 cm onder de kop naar beneden.
Bewaar de koppen om bij het gerecht te leggen.

Stap 6

Stapel de aspergerepen op elkaar en snijd er nu tagliatelle van.

Stap 7

Kook de koppen in het aspergevocht en daarna de tagliatelle.

Stap 8

Schep de uit de pan en druk het overtollige vocht er voorzichtig uit.
Voeg de hete tagliatelle toe aan het spek, ui en ei mengsel en voeg de peterselie toe.

Stap 9

Opmaak:
Leg de tagliatelle op het bord, leg daar de pecorino krokant op en zet er het buikspek naast.
Leg 2 aspergekopjes op het buikspek en garneer af met de postelein

Tips:
Leg vlak voor het opmaken nog even het buikspek op de vetkant in de pan om hem mooi krokant te krijgen

Inspiratie:
Een Italiaans gerecht maar dan met onze Brabantse asperge en buikspek van het Limburgs kloostervarken.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges piepen als ze vers zijn als je ze tegen elkaar wrijft.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.