Livar buikspek met pépites voorjaarssalade




Ingredienten
  • 1 kg. gekookte asperges AA
  • 600 à 800 gr. Livar buikspek met zwoerd
  • 100 gr. boter
  • 2 sjalotten
  • 100 gr. Bonduelle pépites kikkererwten maïs
  • 100 gr. Bonduelle pépites rode linzen wortel
  • 100 gr. granaatappelpitjes
  • 100 gr. zachte geitenkaas
  • 1 vleestomaat
  • 3 dl. groentebouillon
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. wijnazijn
  • 1 theel. mosterd
  • 1 theel. honing
  • 10 stuks verse mintblad
  • Zout en peper
  • Vene cress
  • Salad pea
  • Benodigdheden:
  • Kernthermometer
  • Slagerstouw
Nieuws image
Stap 1

Haal de gekookte asperges uit het kookvocht en snijd deze in stukjes en houd de aspergekoppen apart.
Verwarm de oven voor op 175° C.

Stap 2

Kruid het buikspek en rol en bind dit strak op met slagerstouw.
Verhit 50 gr. boter in een braadpan en schroei het buikspek rondom aan.
Zet dit in de voorverwarmde oven met de kernthermometer en verwarm dit tot de kern 75° C. is.
Haal hierna uit de oven en laat het buikspek rusten.

Stap 3

Verwarm 25 gr. boter, fruit daarin de gesnipperde sjalot en de Bonduelle pépites kikkererwten maïs zonder te kleuren.
Giet er met vaste regelmaat wat van de groentebouillon bij en laat dit garen.

Bereid op dezelfde manier de Bonduelle pépites rode linzen wortel en laat het afkoelen.

Stap 4

Ontvel de tomaat, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in kleine blokjes.

Stap 5

Maak een dressing van de olijfolie, wijnazijn, mosterd, honing en de ragfijn gesneden muntblaadjes.

Stap 6

Maak een luchtige salade van de pépites, granaatappelpitjes, aspergestukjes, blokjes tomaat en de dressing.
Brokkel hier de geitenkaas doorheen.

Stap 7

Opmaak:
Snijd het buikspek in 4 gelijke plakken en verdeel dit over de gekoelde borden.
Dresseer er de pépites salade op en garneer met de aspergekoppen, vene cress, salad pea en enkele achtergehouden granaatappelpitjes.

Tip:
Je kunt het buikspek ook kruiden met Smokey Goodness BBQ rub pig powder.
In plaats van de gewone mosterd kunt u ook groene kruidenmosterd gebruiken.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Een bodemtemperatuur van +/- 20º optimaal is voor de groei.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.