Aspergesoep met gefrituurd ei


4 personen

Ingredienten
  • 40 gr. boter
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 50 gr. bloem
  • 6 dl. aspergekookvocht
  • 4 dl. room of melk
  • 2 plakjes korstdeeg
  • 1 eetl. sesamzaad
  • 5 eieren
  • 100 gr. paneermeel
  • Enkele sprietjes bieslook
  • Olie om te frituren
  • Materiaal: 4 rietjes, 4 flesjes, vetvrij papier
Nieuws image
Stap 1

Smelt de boter in een kookpan, voeg de sjalot toe en laat aanfruiten op laag vuur zonder te kleuren.
Roer de bloem erdoor en laat de massa (roux) ca. 5 minuten garen zonder dat deze gaat kleuren.
Haal van het vuur en laat afkoelen.

Stap 2

Breng het aspergekookvocht en de room (of melk) aan de kook.
Giet de vloeistof geleidelijk bij de roux onder voortdurend roeren.
Op laag vuur zetten en enkele minuten door laten koken.

Stap 3

Kook 4 eieren 5 minuten. Laat schrikken in koud water en pel ze.
Splits het overgebleven ei, bewaar de dooier en klop het eiwit met een garde los.

Stap 4

Haal de gekookte eieren door het eiwit, paneermeel, opnieuw door het eiwit en vervolgens opnieuw door het paneermeel.
Leg de 2 korstdeeg plakjes op elkaar, klap deze dubbel en rol met een deegroller tot een langwerpige plak.

Stap 5

Bestrijk de deegplak met eidooier en bestrooi met sesamzaad. Snijd het deeg in langwerpige dunne stroken.
Bak ze in enkele minuten goudbruin in een oven van 200° C.
Frituur de gepaneerde eieren goudbruin in olie van 180° C. en wikkel ze in een stukje vetvrij papier.

Stap 6

Opmaak:
Serveer de soep in flesjes met een rietje, de soepstengel en het gefrituurd ei.
Garneer met enkele sprietjes bieslook.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De tweede donderdag van april het landelijke aspergeseizoen officieel van start gaat.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.