Getoast brioche met gerookte paling




Ingredienten
  • 1 briochebrood (kant en klaar)
  • 4 dl. zonnebloemolie
  • 4 gekookte asperges AA
  • Rauwe asperges AA
  • 150 gr. gerookte palingfilet
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 bosje dille
  • 1 bosje bieslook
  • Mayonaise
  • Cress-soorten
  • 2 dl. karnemelk
  • 2 eetl. sushi-azijn
  • 1 eetl. haringparels
Nieuws image
Stap 1

Snijd het brioche brood in plakken van 1cm.
Snijd de korsten van het brioche brood en bak dit met zonnebloemolie bruin in een koekenpan.

Stap 2

Snijd de gekookte asperges in de lengte doormidden en vervolgens in de breedte door de helft.
Schaaf met een dunschiller plakjes van de rauwe asperges

Stap 3

Haal het overtollige vet van de palingen snijd hem in plakjes van ongeveer 4 cm.

Stap 4

Doe voor de kruidenolie de platte peterselie, dille, bieslook en zonnebloemolie in een blender en draai dit helemaal glad.
Laat dit 1 uur trekken en doe het daarna door een zeef.
Meng voor de kruidenmayonaise met een garde de mayonaise en de kruidenolie druppelsgewijs tot deze goed van consistentie en op smaak is.

Stap 5

Maak de karnemelk op smaak met zout en sushiazijn. Meng ook daar een beetje kruidenolie doorheen.

Stap 6

Opmaak:
Leg de brioche op een bord en besmeer met een klein laagje kruidenmayonaise.
Leg om en om de paling en de gekookte asperges op de brioche.
Schep hierop de haringparels en nog 3 dotjes kruidenmayonaise en 3 plakjes geschaafde asperge.
Leg daarop nog wat cress en doe als laatste de karnemelkvinaigrette er omheen.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De asperge een warmteminnend gewas is.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.