Getoast brioche met gerookte paling




Ingredienten
  • 1 briochebrood (kant en klaar)
  • 4 dl. zonnebloemolie
  • 4 gekookte asperges AA
  • Rauwe asperges AA
  • 150 gr. gerookte palingfilet
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 bosje dille
  • 1 bosje bieslook
  • Mayonaise
  • Cress-soorten
  • 2 dl. karnemelk
  • 2 eetl. sushi-azijn
  • 1 eetl. haringparels
Nieuws image
Stap 1

Snijd het brioche brood in plakken van 1cm.
Snijd de korsten van het brioche brood en bak dit met zonnebloemolie bruin in een koekenpan.

Stap 2

Snijd de gekookte asperges in de lengte doormidden en vervolgens in de breedte door de helft.
Schaaf met een dunschiller plakjes van de rauwe asperges

Stap 3

Haal het overtollige vet van de palingen snijd hem in plakjes van ongeveer 4 cm.

Stap 4

Doe voor de kruidenolie de platte peterselie, dille, bieslook en zonnebloemolie in een blender en draai dit helemaal glad.
Laat dit 1 uur trekken en doe het daarna door een zeef.
Meng voor de kruidenmayonaise met een garde de mayonaise en de kruidenolie druppelsgewijs tot deze goed van consistentie en op smaak is.

Stap 5

Maak de karnemelk op smaak met zout en sushiazijn. Meng ook daar een beetje kruidenolie doorheen.

Stap 6

Opmaak:
Leg de brioche op een bord en besmeer met een klein laagje kruidenmayonaise.
Leg om en om de paling en de gekookte asperges op de brioche.
Schep hierop de haringparels en nog 3 dotjes kruidenmayonaise en 3 plakjes geschaafde asperge.
Leg daarop nog wat cress en doe als laatste de karnemelkvinaigrette er omheen.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De tweede donderdag van april het landelijke aspergeseizoen officieel van start gaat.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.