Aspergesoep met waterkers


4 personen

Ingredienten
  • 1 liter lichtgebonden aspergesoep
  • ½ bosje waterkers
  • 4 plakjes gerookte (Livar Prosciutto di Monastero) ham
  • 4 kleine broodjes
Nieuws image
Stap 1

Blancheer de waterkers (houd 4 takjes apart) 1 minuut in kokend water, haal het uit de vloeistof en direct onderdompelen in ijswater.
Zeef de waterkers en knijp het overtollig vocht er uit

Stap 2

Breng de aspergesoep aan de kook.

Stap 3

De waterkers in de soep doen en blenderen totdat de waterkers fijngemalen is en gelijkmatig verdeeld over de soep.
Draai de gerookte ham om de broodjes en serveer bij de soep.

Stap 4

Garneer met een blaadje waterkers.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De kop van een verse asperge gesloten dient te zijn.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.