Aspergesoep met waterkers


4 personen

Ingredienten
  • 1 liter lichtgebonden aspergesoep
  • ½ bosje waterkers
  • 4 plakjes gerookte (Livar Prosciutto di Monastero) ham
  • 4 kleine broodjes
Nieuws image
Stap 1

Blancheer de waterkers (houd 4 takjes apart) 1 minuut in kokend water, haal het uit de vloeistof en direct onderdompelen in ijswater.
Zeef de waterkers en knijp het overtollig vocht er uit

Stap 2

Breng de aspergesoep aan de kook.

Stap 3

De waterkers in de soep doen en blenderen totdat de waterkers fijngemalen is en gelijkmatig verdeeld over de soep.
Draai de gerookte ham om de broodjes en serveer bij de soep.

Stap 4

Garneer met een blaadje waterkers.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Er vele rassen asperges zijn.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.