Aspergetortilla met gerookte zalm


4 personen

Ingredienten
  • 400 gr. aardappels (vastkokers)
  • 300 gr. gekookte witte asperges
  • 50 gr. gesnipperde ui
  • 70 gr. rode of oranje paprika
  • 6 eieren
  • 4 eetl. melk
  • Peper en zout
  • 30 gr. boter
  • 50 gr. extra belegen, geraspte kaas
  • 2 eetl. fijngeknipte bieslook
  • 200 gr. gerookte zalm
  • 100 gr. mesclune salade
  • 2 eetl. dressing
Nieuws image
Stap 1

Snijd de geschilde en gewassen aardappels in blokjes van 1 cm.
Snijd de gekookte asperges in stukjes van ca. 2 cm.
Was en snijd de paprika in kleine stukjes.

Stap 2

Klop de eieren los met de melk, een beetje zout en versgemalen peper.
Kook de aardappelblokjes in iets gezouten water in ongeveer 7 min. nét gaar.
Giet de blokjes af en stoom ze droog.

Stap 3

Verhit de boter in een koekenpan en bak de aardappelblokjes, ui, paprika en stukjes asperge gedurende enkele minuten.
Schep de groenten tijdens het bakken regelmatig om.
Giet het eimengsel over de groenten in de koekenpan.

Stap 4

Strooi de geraspte kaas erover (houd wat achter voor garnering).
Doe een deksel op de pan en bak de tortilla 10 à 12 min. op laag vuur of in een voorverwarmde oven van 200° C.
De tortilla is klaar als het eimengsel gestold is.

Stap 5

Opmaak:
Serveer de in punten gesneden tortilla op voorverwarmde borden.
Leg er de gerookte zalm bij.
Strooi er wat achtergehouden geraspte kaas op en serveer er de met dressing aangemaakte salade bij.

Tip:
Variaties op de tortilla krijgt u door de gerookte zalm te vervangen door er garnaaltjes, krab of gerookte kipblokjes doorheen te doen.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges bij de helft van de asperge-eters een speciaal luchtje nalaten bij het plassen.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.