Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham


4 personen

Ingredienten
  • 6 witte asperges, gekookt
  • 6 groene asperges, gekookt
  • 8 plakken Serranoham
  • 60 gr. Mescune sla
  • 16 st. walnoten
  • 4 eetl. slagroom
  • 2 theel. appelazijn
  • 2 theel. grove mosterd
  • 2 eetl. olie
  • peper en zout
  • 2 grote stronken witlof
  • 1 grote avocado
  • 1 half teentje knoflook
  • 1 eetl. zure room
  • sap van een ½ citroen
  • paprikapoeder, chilipoeder
  • peper en zout
Nieuws image
Stap 1

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing.
Zet dit weg in de koelkast.

Stap 2

Halveer de avocado, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees eruit.
Meng dit met de zure room, en het citroensap met een staafmixer glad.
Breng op smaak met paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout.

Stap 3

Halveer de witlofstronken, verwijder de harde kern en snijd in halve ringen.
Maak dit aan met de helft van de dressing, zodat de witlof niet verkleurd.

Stap 4

Opmaak:
Leg een stuk huishoudfolie op het aanrecht; leg hier 2 plakjes Serano ham op. Pak de folie voorzichtig op en leg hem in een pollepel.
Schep een volle lepel witlofsalade in de lepel; pak de punten van de folie bij elkaar en draai het geheel tot een halve bal.
Draai strak aan verwijder de folie.
Nu heb je een halve bal ook wel “bombe” genoemd.
Leg de bombe in het midden van het bord.
Omring de bombe met de Mescune sla.
Snij de groene en witte asperges schuin in drieën en leg deze speels tussen de sla en op de bombe.
Maak met behulp van 2 lepels een quenelle van de quacamole en leg deze boven op de bombe.
Breek de walnoten en strooi deze over het gerecht.
Dresseer de overgebleven dressing met wat sisho purper cress over de salade.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De beste kwaliteit asperge de AA kwaliteit is.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.