Charlotte van asperges met gerookte paling


4 personen

Ingredienten
  • 12 à16 gekookte AA asperges
  • 250 gr. gerookte palingfilet
  • 600 gr. truffelaardappeltjes
  • 1 dl. melk
  • 40 gr. boter
  • 1 eidooier
  • 2 eetl. dressing
  • 100 gr. prei
  • 100 gr. aardappelpuree
  • 12 st. eetbare paarse viooltjes
  • Zout & peper
  • Materiaal: 4 metalen ringen 6 à 8 cm. Ø, plastic folie
Nieuws image
Stap 1

Schil de aardappelen en snijd 200 gr. in hele fijne blokjes.
Blancheer de blokjes aardappel kort in gezouten water zodat ze beetgaar zijn, giet ze af en spoel ze koud.
Kook het restant aardappels gaar en maak een gladde puree met de warme melk en gesmolten overgebleven boter en breng op smaak met zout en peper.

Stap 2

Snijd van prei vier lange dunne reepjes en blancheer ze in kokend water, spoel koud en bewaar ze.
Snijd de asperges doormidden en halveer ze overlangs.
Snijd de palingfilet in dunne repen zodat ze even lang zijn als de asperges.

Stap 3

Bekleed de metalen ringen aan de binnenkant met plastic folie.
Spuit een beetje aardappelpuree in het midden van de ring.
Zet tegen de binnenkant van de ring om en om de asperges en de paling totdat de ring aan de binnenzijde geheel bekleed is.
Spuit aan de binnenkant van de ring nog wat aardappelpuree.

Stap 4

Vul alle vier de ringen.
Meng de aardappelblokjes met de dressing en breng op smaak met wat zout en peper.

Stap 5

Opmaak:
Plaats de asperge-paling ring in het midden van het bord.
Verwijder voorzichtig de ring en de plasticfolie.
Bind om de asperges het preilint en leg er een knoop in.
Vul de bovenkant af met de paarse aardappelblokjes.
Spuit een fijn randje aardappelpuree om de charlotte en garneer met de viooltjes.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

AA asperges worden beoordeeld op de lengte en doorsnede.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.