4 personen
- 6 st. gekookte aspergepunten
- 400 gr. rundertartaar
- 1 dl. tomatenketchup
- 14 st. cornichons
- 2 sjalotjes
- 2 eetl. piccalilly
- 2 hardgekookte eieren
- 2 eetl. peterselie
- 8 kappertjes
- Zout en peper
- Materiaal: stekervorm rond of driehoekig.
Meng de rundertartaar met 2 eetlepels tomatenketchup, 10 zéér fijngesneden cornichons en de fijngesnipperde sjalotten.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Hak de peterselie fijn.
Druk het gekookte ei door een fijne zeef en meng met de peterselie.
Schep de tartaar in de stekervorm en druk licht aan met een lepeltje.
Schep er het eimengsel op.
Opmaak:
Zet de vorm op een bord en druk de tartaar er met behulp van een lepel uit.
Leg op elk tartaartje een doormidden gesneden aspergepunt.
Garneer de borden met de overgebleven ketchup, piccalilly, cornichons, kappertjes en desgewenst een stukje truffel.
Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]
Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]
Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]