Tartaar met asperges, piccalilly, ei, cornichons en kappertjes


4 personen

Ingredienten
  • 6 st. gekookte aspergepunten
  • 400 gr. rundertartaar
  • 1 dl. tomatenketchup
  • 14 st. cornichons
  • 2 sjalotjes
  • 2 eetl. piccalilly
  • 2 hardgekookte eieren
  • 2 eetl. peterselie
  • 8 kappertjes
  • Zout en peper
  • Materiaal: stekervorm rond of driehoekig.
Nieuws image
Stap 1

Meng de rundertartaar met 2 eetlepels tomatenketchup, 10 zéér fijngesneden cornichons en de fijngesnipperde sjalotten.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Stap 2

Hak de peterselie fijn.
Druk het gekookte ei door een fijne zeef en meng met de peterselie.

Stap 3

Schep de tartaar in de stekervorm en druk licht aan met een lepeltje.
Schep er het eimengsel op.

Stap 4

Opmaak:
Zet de vorm op een bord en druk de tartaar er met behulp van een lepel uit.
Leg op elk tartaartje een doormidden gesneden aspergepunt.
Garneer de borden met de overgebleven ketchup, piccalilly, cornichons, kappertjes en desgewenst een stukje truffel.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

AA asperges worden beoordeeld op de lengte en doorsnede.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.