Tartaar met asperges, piccalilly, ei, cornichons en kappertjes


4 personen

Ingredienten
  • 6 st. gekookte aspergepunten
  • 400 gr. rundertartaar
  • 1 dl. tomatenketchup
  • 14 st. cornichons
  • 2 sjalotjes
  • 2 eetl. piccalilly
  • 2 hardgekookte eieren
  • 2 eetl. peterselie
  • 8 kappertjes
  • Zout en peper
  • Materiaal: stekervorm rond of driehoekig.
Nieuws image
Stap 1

Meng de rundertartaar met 2 eetlepels tomatenketchup, 10 zéér fijngesneden cornichons en de fijngesnipperde sjalotten.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Stap 2

Hak de peterselie fijn.
Druk het gekookte ei door een fijne zeef en meng met de peterselie.

Stap 3

Schep de tartaar in de stekervorm en druk licht aan met een lepeltje.
Schep er het eimengsel op.

Stap 4

Opmaak:
Zet de vorm op een bord en druk de tartaar er met behulp van een lepel uit.
Leg op elk tartaartje een doormidden gesneden aspergepunt.
Garneer de borden met de overgebleven ketchup, piccalilly, cornichons, kappertjes en desgewenst een stukje truffel.

Recepten

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Aspergesoep

Snijd de asperges in stukken.[...]

Salade van asperge met krokant eitje

Zet de frituurpan aan op 175 graden celsius.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Er ongeveer twaalf asperges in een kilo AA kwaliteit zitten.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.