4 personen
- 600 gram witte Brabantse asperges
- 390 gram bloem
- 250 gram water
- 195 gram zout
- 3 gram foelie
- 4 plakken brioche brood
- Olijfolie
- Zeezout
- 200 gram warm gerookte zalm
- 150 gram kruidenroomkaas
- 1 limoen
- Zalmeitjes
- Cress soorten
Schil de witte asperges en snijd ze eventueel aan de achterkant iets bij.
Meng de bloem, water en zout tot een egaal en glad deeg.
Rol het deeg uit met een beetje extra bloem.
Pak de asperges in het deeg in met de foelie en plaats op een bakplaat.
Bak 25 minuten af in een voorverwarmde oven van 180°Celsius.
Breek het deeg open en haal de witte asperges eruit.
Besprenkel het briochebrood met olijfolie en zeezout en toast in een hete pan tot goudbruine toast.
Opmaak
Serveer de asperges lauwwarm met de warm gerookte zalm, roomkaas, in partjes gesneden limoen, zalmeitjes en cress soorten.
Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]
Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]
Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]