Asperge gegaard in zoutkorst met warme gerookte zalm


4 personen

Ingredienten
  • 600 gram witte Brabantse asperges
  • 390 gram bloem
  • 250 gram water
  • 195 gram zout
  • 3 gram foelie
  • 4 plakken brioche brood
  • Olijfolie
  • Zeezout
  • 200 gram warm gerookte zalm
  • 150 gram kruidenroomkaas
  • 1 limoen
  • Zalmeitjes
  • Cress soorten
Nieuws image
Stap 1

Schil de witte asperges en snijd ze eventueel aan de achterkant iets bij.

Stap 2

Meng de bloem, water en zout tot een egaal en glad deeg.

Stap 3

Rol het deeg uit met een beetje extra bloem.

Stap 4

Pak de asperges in het deeg in met de foelie en plaats op een bakplaat.

Stap 5

Bak 25 minuten af in een voorverwarmde oven van 180°Celsius.

Stap 6

Breek het deeg open en haal de witte asperges eruit.

Stap 7

Besprenkel het briochebrood met olijfolie en zeezout en toast in een hete pan tot goudbruine toast.

Stap 8

Opmaak
Serveer de asperges lauwwarm met de warm gerookte zalm, roomkaas, in partjes gesneden limoen, zalmeitjes en cress soorten.

Recepten

Goulash van asperge

Schil de asperges, snijd ze eventueel iets bij aan de onderkant.[...]

Gekarameliseerde gamba’s met asperges en groene risotto

Maak een marinade van de gehakte knoflook, geraspte verse gember, limoensap, sinaasappelsap, sojasaus, kokosmelk, sesamolie en kleine fijngehakte Spaa[...]

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Er ongeveer twaalf asperges in een kilo AA kwaliteit zitten.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.