Asperge gegaard in zoutkorst met warme gerookte zalm


4 personen

Ingredienten
  • 600 gram witte Brabantse asperges
  • 390 gram bloem
  • 250 gram water
  • 195 gram zout
  • 3 gram foelie
  • 4 plakken brioche brood
  • Olijfolie
  • Zeezout
  • 200 gram warm gerookte zalm
  • 150 gram kruidenroomkaas
  • 1 limoen
  • Zalmeitjes
  • Cress soorten
Nieuws image
Stap 1

Schil de witte asperges en snijd ze eventueel aan de achterkant iets bij.

Stap 2

Meng de bloem, water en zout tot een egaal en glad deeg.

Stap 3

Rol het deeg uit met een beetje extra bloem.

Stap 4

Pak de asperges in het deeg in met de foelie en plaats op een bakplaat.

Stap 5

Bak 25 minuten af in een voorverwarmde oven van 180°Celsius.

Stap 6

Breek het deeg open en haal de witte asperges eruit.

Stap 7

Besprenkel het briochebrood met olijfolie en zeezout en toast in een hete pan tot goudbruine toast.

Stap 8

Opmaak
Serveer de asperges lauwwarm met de warm gerookte zalm, roomkaas, in partjes gesneden limoen, zalmeitjes en cress soorten.

Recepten

Blote billetjes in het gras met vuurzee sabyon

Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]

Samenspel van asperges, paling en radijs

Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De kop van een verse asperge gesloten dient te zijn.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.