4 personen
- 16 Brabantse asperges, klasse AA
- 4 plakken Serrano ham
- 200 gram roomboter
- 4 scharreleieren
- 4 aardappelgratin taartjes
- 500 gram boeren Livar ham, in plakken
- Diverse cress soorten
Leg de plakken Serrano ham tussen bakpapier en bak deze op 160 graden af voor +/- 30 minuten of tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar droog.
Smelt in een hoge smalle pan de boter op lage temperatuur. De eiwitten zullen na ruim een uur boven komen drijven. Schep de eiwitten er met een lepel van af. Schenk de heldere vetstof van de boter in een ander pannetje totdat je bij de witte vloeistof/water komt. Nu heb je geklaarde boter. Bewaar dit voor bij het uitserveren van het gerecht.
Kook de scharreleieren in 4 minuten zacht, laat ze schrikken in koud water en pel ze.
Bak de aardappelgratin taartjes af volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Breng een pan met water met een snufje zout aan de kook. Schil de asperges en snijd als het nodig is iets van de kontjes af. Kook de asperges circa 2 minuten, haal de pan van het vuur uit en laat de asperges nagaren in het kookvocht. Dep de asperges droog en brand deze af met een gasbrander tot deze mooi goudbruin verkleuren.
Opmaak
Verwarm voor het serveren de asperges in een oven van 160°celsius gedurende 4 à 5 minuten. Serveer de asperges op een warm bord, leg de Livar ham in roosjes op het bord en serveer met het gratin taartje, zacht gekookt ei, chips van Serrano ham en geklaarde boter.
Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]
Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]
Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]