Aspergesoep




Ingredienten
  • 150 gr. gekookte asperges A
  • 40 gr. boter
  • 50 gr. bloem
  • 25 gr. gesnipperde ui
  • 6 dl. aspergekookvocht
  • 4 dl. room of melk
  • 1 eetl. groene kruiden (bv. peterselie, bieslook, kervel)
  • Zout en versgemalen witte peper
Nieuws image
Stap 1

Smelt de boter in een pan, voeg hier de ui aan toe en laat dit aanfruiten op laag vuur zonder te kleuren.
Roer de bloem erdoor en laat  de massa ca. 5 minuten garen zonder dat deze gaat kleuren.
Haal de roux van het vuur en laat dit afkoelen.

Stap 2

Breng het aspergekookvocht met de room of melk aan de kook.
Giet deze vloeistof geleidelijk bij de roux onder voortdurend roeren.
Op laag vuur zetten en enkele minuten door laten koken.

Stap 3

Snijd de asperges in stukjes en voeg deze toe aan de hete soep.

Stap 4

Opmaak:
Schep de hete soep in voorverwarmde soepborden of -koppen en garneer met de fijngesneden kruiden.

Tip:
kunt de soep verrijken en variëren met:

  • Blokjes achterham
  • Stukjes hardgekookt ei
  • Reepjes gerookte zalm
  • Garnalen
  • Crème fraîche
  • Gesneden basilicum
  • Gebrokkelde stukjes geitenkaas
  • In ringetjes gesneden lente-ui
  • Knapperige bacon
  • Reepjes gerookte paling
  • Broodcroutons

Recepten

Asperges met witte miso en coquille

Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]

Aspergesoep

Snijd de asperges in stukken.[...]

Salade van asperge met krokant eitje

Zet de frituurpan aan op 175 graden celsius.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Er ongeveer twaalf asperges in een kilo AA kwaliteit zitten.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.