Aspergesoep




Ingredienten
  • 150 gr. gekookte asperges A
  • 40 gr. boter
  • 50 gr. bloem
  • 25 gr. gesnipperde ui
  • 6 dl. aspergekookvocht
  • 4 dl. room of melk
  • 1 eetl. groene kruiden (bv. peterselie, bieslook, kervel)
  • Zout en versgemalen witte peper
Nieuws image
Stap 1

Smelt de boter in een pan, voeg hier de ui aan toe en laat dit aanfruiten op laag vuur zonder te kleuren.
Roer de bloem erdoor en laat  de massa ca. 5 minuten garen zonder dat deze gaat kleuren.
Haal de roux van het vuur en laat dit afkoelen.

Stap 2

Breng het aspergekookvocht met de room of melk aan de kook.
Giet deze vloeistof geleidelijk bij de roux onder voortdurend roeren.
Op laag vuur zetten en enkele minuten door laten koken.

Stap 3

Snijd de asperges in stukjes en voeg deze toe aan de hete soep.

Stap 4

Opmaak:
Schep de hete soep in voorverwarmde soepborden of -koppen en garneer met de fijngesneden kruiden.

Tip:
kunt de soep verrijken en variëren met:

  • Blokjes achterham
  • Stukjes hardgekookt ei
  • Reepjes gerookte zalm
  • Garnalen
  • Crème fraîche
  • Gesneden basilicum
  • Gebrokkelde stukjes geitenkaas
  • In ringetjes gesneden lente-ui
  • Knapperige bacon
  • Reepjes gerookte paling
  • Broodcroutons

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De asperge een eigen aspergemuseum heeft.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.