Asperge-appel panettone




Ingredienten
  • 100 gr. roomboter
  • 4 eieren
  • ½ theel. citroenrasp
  • 150 gr. suiker
  • 1 appel (bv Elstar)
  • 2 sinaasappels
  • 5 geschilde asperges (A kwaliteit)
  • 300 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 75 gr. amandelmeel
  • 1½ dl. karamelsaus
  • 10 aspergepunten
Nieuws image
Stap 1

Vet een springvorm van 24 cm. Ø in en bekleed dit met bakpapier.
Oven voorverwarmen op 190° C.

Stap 2

Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes.
Pers de sinaasappels uit en kook dit samen met de in kleine stukjes gesneden asperges tot deze bijna gaar zijn en laat dit dan afkoelen.

Stap 3

Smelt de boter met de citroenrasp, laat dit afkoelen en roer er daarna het amandelmeel door.
Klop de eieren en de suiker los en vermeng dit met de amandel-botermassa.
Voeg het sinaasappel-kookvocht toe, roer glad en spatel het bakmeel erdoor.

Stap 4

Dan voorzichtig de stukjes asperges en appel onder het beslag roeren en schep dit in de springvorm.
Let erop dat je het beslag aan de zijkanten wat omhoog strijkt, anders wordt de taart in het midden te hoog en niet gaar.
Het geheel afbakken in ca 60 minuten op 180° C. en laat de panettone op een rooster afkoelen.

Stap 5

Opmaak:
Serveer de panettone met de karamelsaus, en de in sinaasappelsap gekookte aspergepuntjes.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De asperge een warmteminnend gewas is.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.