4 personen
- 8 verse langoustines
- 1 kleine courgette of 4 mini courgettes
- 100 gr. gemengde (bloemen)sla
- 3 eetl. dressing
- 500 gr. Brabantse asperges, gekookt
- 1 eetl. geraspte balsamico
Breng licht gezouten water of court bouillon aan de kook en gaar hierin de verse langoustines in maximaal 2 minuten.
Laat ze vervolgens in het vocht afkoelen.
Gaar de courgette in groentebouillon of het kookvocht van de langoustines.
Pel de langoustines, laat vier staartjes aan de koppen zitten en gebruik deze als garnering.
Snij van de vier overige langoustines de staartjes doormidden en meng deze met de in stukken gesneden asperges, de sla en de dressing.
Maak de borden op met de aspergesalade, garneer met de in plakjes gesneden courgette, bloemetjes en desgewenst wat kiemgroenten.
Rasp er als laatste wat balsamico over (of twee eetlepels vloeibare balsamico).
Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]
Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]
Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]