Aspergesalade met verse langoustines, courgette en geraspte balsamico


4 personen

Ingredienten
  • 8 verse langoustines
  • 1 kleine courgette of 4 mini courgettes
  • 100 gr. gemengde (bloemen)sla
  • 3 eetl. dressing
  • 500 gr. Brabantse asperges, gekookt
  • 1 eetl. geraspte balsamico
Nieuws image
Stap 1

Breng licht gezouten water of court bouillon aan de kook en gaar hierin de verse langoustines in maximaal 2 minuten.
Laat ze vervolgens in het vocht afkoelen.

Stap 2

Gaar de courgette in groentebouillon of het kookvocht van de langoustines.
Pel de langoustines, laat vier staartjes aan de koppen zitten en gebruik deze als garnering.

Stap 3

Snij van de vier overige langoustines de staartjes doormidden en meng deze met de in stukken gesneden asperges, de sla en de dressing.

Stap 4

Maak de borden op met de aspergesalade, garneer met de in plakjes gesneden courgette, bloemetjes en desgewenst wat kiemgroenten.

Stap 5

Rasp er als laatste wat balsamico over (of twee eetlepels vloeibare balsamico).

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

De asperge een eigen aspergemuseum heeft.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.