4 personen
- 20 gekookte asperges AA
- 4 gekookte groene asperges
- 110 gr. rucola
- 100 gr. mayonaise
- 1 eetl. pijnboompitjes
- 1 hardgekookte eidooier
- 80 gr. Parmaham
- Zeezout
- Olijfolie
Blender met een staafmixer 60 gr. Rucola en de mayonaise tot een egaal groene saus en breng op smaak met wat zeezout.
Schep dit in een spuitzak en zet koel weg.
Snijd de Parmaham in blokjes (brunoise) van 2 mm en wrijf het hardgekookte eidooier door een zeef.
Opmaak:
Halveer de asperges overlangs en leg ze langs elkaar op het bord.
Spuit de rucolamayonaise zigzag over de asperges.
Maak de overige rucola aan met wat olijfolie en zeezout en verdeel dit over de asperges.
Schil de groene asperges en snijd de topjes in lengte van ca. 4 cm. en steek deze tussen de rucola.
Verdeel de pijnboompitten, eidooier en hamblokjes over het gerecht.
Tip:
Ook als vegetarisch gerecht een succes, laat dan de blokjes Parmaham achterwege.
Verwarm de room met het snijbonensap en laat daarin de gelatine oplossen. Giet in de gewenste vormpjes en laat opstijven. Blancheer de gesneden snijbo[...]
Schil de asperges bewaar de koppen voor garnering en snijd ze in lange dunne reepjes, van 2 x 2 mm. Leg deze ongeveer 4 uur in het zoet/zuur. Zet de s[...]
Meng 20 gram misopasta met een druppeltje olie en water zodat de massa smeerbaar wordt. Smeer de pasta uit over de asperges, leg ze naast elkaar in ee[...]