Carpaccio van asperges, rucolamayonaise, Parmaham en pijnboompitten


4 personen

Ingredienten
  • 20 gekookte asperges AA
  • 4 gekookte groene asperges
  • 110 gr. rucola
  • 100 gr. mayonaise
  • 1 eetl. pijnboompitjes
  • 1 hardgekookte eidooier
  • 80 gr. Parmaham
  • Zeezout
  • Olijfolie
Nieuws image
Stap 1

Blender met een staafmixer 60 gr. Rucola en de mayonaise tot een egaal groene saus en breng op smaak met wat zeezout.
Schep dit in een spuitzak en zet koel weg.
Snijd de Parmaham in blokjes (brunoise) van 2 mm en wrijf het hardgekookte eidooier door een zeef.

Stap 2

Opmaak:
Halveer de asperges overlangs en leg ze langs elkaar op het bord.
Spuit de rucolamayonaise zigzag over de asperges.
Maak de overige rucola aan met wat olijfolie en zeezout en verdeel dit over de asperges.
Schil de groene asperges en snijd de topjes in lengte van ca. 4 cm. en steek deze tussen de rucola.
Verdeel de pijnboompitten, eidooier en hamblokjes over het gerecht.

Tip:
Ook als vegetarisch gerecht een succes, laat dan de blokjes Parmaham achterwege.

Recepten

Witlofsalade met quacamole, groene asperges en Seranoham

Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en roer er de appelazijn, mosterd, olie, peper en zout doorheen tot een dressing. Zet dit weg in de koelkast.[...]

Aspergesoufflé met Hollandse garnalen en zeekraal

Haal de pomodori-tomaten uit de olie en snijd deze in blokjes. Verwarm 1 eetl. olie in een koekenpan, samen met de ui en de asperges tot ze glazig za[...]

Asperges met krabkoekjes en tartaarsaus

Bereiding tartaarsaus: Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet de saus weg in de koelkast.[...]

Alles recepten

Wist u dat...

Asperges bij de helft van de asperge-eters een speciaal luchtje nalaten bij het plassen.

Heb je een vraag? of wil je je opgeven voor de Asperge Wijnverkiezing?

Laat je bericht of aanmelding achter via het onderstaande formulier, dank.